Sebzeli Piliç Sote Sebzeli Piliç Sote Malzemeler Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
Yarım kilo tavuk eti
Yarım kilo mantar
2 Çorba kaşığı un
Yarım paket çiğ krema
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1 Su bardağı tavuk suyu
1 Adet domates
5-6 Adet kornişon turşu
3-4 Adet taze soğan
Tuz Hazırlanışı Ön hazırlık olarak sıvıyağın yarısını tavada kızdırın.
Tavuk etlerini ara sıra çevirerek sote edin.
Mantarları boyuna dilimler halinde kesin.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Kalan sıvıyağda soğanları sarartın ve mantarları ekleyin.
Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Doğranmış domatesi ve taze soğanı ekleyerek 5 dakika daha kavurup, soya sosunu ekleyin.
Ateşten alıp, tavuk etleri ile karıştırarak 1 dakika daha kavurun.
1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı unu ekleyip, iyice karıştırın.
Bu karışımı da etli mantarlara ekleyin.
Karıştırmaya devam ederek 1-2 dakika pişirin.
Tuzunu ayarlayın.
En son kremayı ekleyip, 1-2 kez karıştırıp ateşten alın.
Üzerine küçük kornişon turşusunu dilimleyerek serpiştirin.
Sıcak olarak servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |