tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Güveçte Piliç
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
747

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.08.08, 16:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Güveçte Piliç

Güveçte Piliç

Malzemeler

3 Litrelik güveç kabı
8 Diş sarımsak
200 gr arpacık soğan
1-2 Adet yeşil biber
1-2 Adet acı kırmızı biber
1 Adet piliç (1 kilo 300 gr temizlenmiş)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
75 Milim sirke
1 Su bardağı tavuk suyu
Kekik
6 Adet defne yaprağı
150 gr yeşil zeytin (çekirdeksiz)
1 Yemek kaşığı tozşeker
2 Adet elma
2 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

Sarımsak ve soğanları soyun.
Soğanları ikiye bölün.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın.
Pilicin içini dışını tuzlayıp, karabiberleyin.
Butları mutfak ipiyle birbirine bağlayın.
Zeytinyağında her tarafını çevirerek kızartın.
Soğan ve sarımsakları ilave edip, 1 dakika sonra ateşten alın.
Sirke ve tavuk suyunu katın.
Tüm malzemeyi ıslattığınız güveç kabının tam ortasına tavuğun göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
Defne yaprağı, kekik ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri ilave edip, şekeri serpin.
Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının en alt rafında 1 saat pişirin.
Diğer tarafta elmaları yıkayıp, sekize bölün.
Çekirdeklerini çıkarın, iri parçalara kesin ve üzerine limon suyu gezdirin.
1 Saat sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün.
Güvecin kapağını açın ve parçalarını koyup, ağzı açık olarak 20-30 dakika daha pişirin.
Tavuğu parçalara ayırdıktan sonra tekrar güvece koyup, servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
guvecte, pilic


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Broiler Etlik Piliç Geçici Faaliyet Belgesi Veren Firmalar - Broiler Etlik Piliç Geçi Kartal Ankara 0 09.10.13 16:08
Rüyada Piliç Görmek - Rüyada Piliç Görmek Açıklaması ve Yorumu - Piliç Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 01.01.13 23:55
Güveçte Etli Lahana Sarma AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 04.08.11 09:32
Güveçte Yumurta Tarifi ASYA Yumurta Yemekleri 0 10.08.08 14:24
Güveçte Sebzeli Piliç ÇisiL Tavuk Yemekleri 0 13.07.08 09:59


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:52 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2