Fındıklı Baklava Fındıklı Baklava MALZEMELER (15-20 kişilik) * Aldığı kadar (baklavalık) un * 3 adet yumurta * 1 çay bardağı süt * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 fiske tuz * 1 kase nişasta * 1 paket margarin * 350 gram fındık Şerbet için: * 5 su bardağı tozşeker * 4 su bardağı su * 1/4 limon suyu Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ekleyin Soğuması için bekletin. Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, sütü, sıvıyağı ve tuzu ekleyip, yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Hamurdan 30 beze yapıp, üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin 10 bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde ayrı ayrı açın. Yufkaların aralarına bolca nişasta serperek 15 yufkayı üst üste serin ve yufkaları birlikte mümkün olduğunca ince bir şekilde açın. Diğer bezelere de aynı işlemi yapın. Tepsiyi margarinle yağlayıp, yufkaları üst üste serin. Üzerine iri dövülmüş fındık serperek diğer 15 yufkayı yerleştirin. Margarini eritip hafifçe renk değiştirene dek kızdırıp, yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Baklava soğuduğunda şerbeti üzerine gezdirin --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |