tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Şöbiyet
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Şöbiyet
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
630
LinkBack
Seçenekler
07.08.08, 14:07
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Şöbiyet
Şöbiyet
Malzemeler:
1 kg Baklavalık Un
500 gr Buğday Nişastası
3 Adet Yumurta
3 Çay Kasığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
1,5 Su Bardağı Çekilmiş Fıstık İçi
750 gr Tereyağı
Şerbet için:
10 Su Bardağı Seker
12 Su Bardağı Su
Kaymak için:
1/2 litre SüT
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı Su ile yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8′er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın.Açtığınız yufkaların her birini 10 cm. kareler halinde kesin. Tatlının içine koyacağınız irmikli iç için süt ve irmiği geniş bir tencerede pişirin.İrmik ve sütün özleşerek koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun.Hamurları mektup zarfı seklinde kapattıktan sonra tepsiye dizin. 750 gr tereyağınıi eritin. Eritilmiş tereyağını tepsiye dökün. Yağın fazlasini tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 25-30 dk pişirin.Bu arada serbet için 10 su bardağı seker ile 12 su bardağı suyu kaynatın.Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun. Şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün. Tatlıyı soğuduktan sonra servis yapın.Tatlılardan en çok sevdiğim tariflerden biride bu sizde deneyin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
www.tualimforum.com
Bu Gün Bir Derdinmi Var?
Tags
sobiyet
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Baklava Yufkasından Şöbiyet
AnGeL
Bayram Tatlıları
0
26.11.09
04:35
Şöbiyet Tarifi
Cigde
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
21.02.08
01:52
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
21:32
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread