tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Şöbiyet
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
630

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.08.08, 14:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Şöbiyet




Şöbiyet


Malzemeler:
1 kg Baklavalık Un
500 gr Buğday Nişastası
3 Adet Yumurta
3 Çay Kasığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
1,5 Su Bardağı Çekilmiş Fıstık İçi
750 gr Tereyağı
Şerbet için:
10 Su Bardağı Seker
12 Su Bardağı Su
Kaymak için:
1/2 litre SüT
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı şeker




Yapılışı:
Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı Su ile yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8′er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın.Açtığınız yufkaların her birini 10 cm. kareler halinde kesin. Tatlının içine koyacağınız irmikli iç için süt ve irmiği geniş bir tencerede pişirin.İrmik ve sütün özleşerek koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun.Hamurları mektup zarfı seklinde kapattıktan sonra tepsiye dizin. 750 gr tereyağınıi eritin. Eritilmiş tereyağını tepsiye dökün. Yağın fazlasini tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 25-30 dk pişirin.Bu arada serbet için 10 su bardağı seker ile 12 su bardağı suyu kaynatın.Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun. Şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün. Tatlıyı soğuduktan sonra servis yapın.Tatlılardan en çok sevdiğim tariflerden biride bu sizde deneyin.

--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
sobiyet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Baklava Yufkasından Şöbiyet AnGeL Bayram Tatlıları 0 26.11.09 04:35
Şöbiyet Tarifi Cigde Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 21.02.08 01:52


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2