![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() ![]() Gül Tatlısı Malzemeler: 2 su bardağı iri boy İrmik 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta 1/2 paket Margarin oda sıcaklığında Aldığı kadar un 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı Şeker 1 su bardağı Yoğurt 1 paket Kabartma Tozu 1 paket Vanilya ŞURUB İÇİN3 su bardağı Şeker 3,5 su bardağı Su 1/2 Limonun Suyu Yapılışı: Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır. Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.Yuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır. Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
gul, tatlisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Düğme Tatlısı Tarifi - Düğme Tatlısı Nasıl Yapılır - Düğme Tatlısı | ASYA | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 2 | 15.01.20 15:16 |
Katmer Tatlısı - Katmer Tatlısı Tarifi - Katmer Tatlısı Yapılışı | Başak | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 08.12.13 00:59 |
Prenses Tatlısı - Prenses Tatlısı Tarifi - Prenses Tatlısı Yapılışı | Okyanus | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 12.07.13 02:05 |
Ayva Tatlısı - Diyet Yemeği Ayva Tatlısı | AnGeL | Diyet Yemekleri | 0 | 21.07.11 00:39 |
Sünger Tatlısı (Yoğurt Tatlısı) | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 31.03.11 23:16 |