Etli Bohça Böreği - Etli Bohça Böreği Tarifi Etli Bohça Böreği - Etli Bohça Böreği Tarifi Malzemeler: 4 su bardağı un 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 paket kabartma tozu 250 gr. margarin tuz İç malzemesi: 350 gr. kuzu kuşbaşı küçük doğranmış 3 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan tuz karabiber 1 gr 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Çukur bir kaba unu boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Hamurları erimiş margarinle yağlayın. Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin. Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin. Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin. Çok az su ekleyip pişirin. Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin. İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- |