tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
Ispanaklı Milföy - Ispanaklı Milföy Tarifi
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ispanaklı Milföy - Ispanaklı Milföy Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1092
LinkBack
Seçenekler
18.06.12, 02:15
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Ispanaklı Milföy - Ispanaklı Milföy Tarifi
Ispanaklı Milföy - Ispanaklı Milföy Tarifi
Malzemeler
12 kare milföy hamuru
Yarım kilo ıspanak
½ çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
1 çay bardağı krema
1 yumurtanın sarısı
Üzüm pekmezi
Yapılışı
Milföylerinizi buzluktan çıkarın ve bir kenarda çözülmeye bırakın. Ispanaklarınızı iyice yıkayın ve sonra bir parmak kalınlığında kıyın. Kıyılmış olan ıspanaklarınızı tencerenize koyup üzerine tuz ve karabiber ekleyin (tuz ve karabiber miktarını arzunuza göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz). Ardından tencerenizi harlı ateşe koyup ıspanakları iyice pişirin. Piştikten sonra üzerine kremanızı dökün ve kremayı biraz çekene kadar, yaklaşık 4-5 dak., tahta bir kaşık ile ara ara harcınızı karıştırın. Ocağınızın altını kapatın ve tencereyi bir kenara alın. Bu arada fırınınızı 175C’de ısıtmaya başlayın. Muffin kalıbınızı margarin/sıvı yağ ile iyice yağlayın. (Ben önce biraz margarin ile yağlayıp ardından fırça ile sıvı yağ sürüyorum kalıba. Aksi halde ne hikmetse benim milföylerim kalıba yapışıyor. Yapıştığı zaman da milföy ile kalıbın arasına kürdan sokup ikisini birbirinden ayırmaya çalışıyorum ki bu da boşu boşuna beni yoruyor.) Yağlanan bölmelere tek tek kare milföylerinizi yerleştirin.
Her birinin içine yaklaşık bir tatlı kaşığı ıspanaklı harcınızdan koyun ve milföy hamurunuzu kapatın.
Kapatma işlemi için; dört kenardan önce karşılıklı ikisini bitiştirin, onların üzerine de diğer iki kenarı bitiştirin ve bitiştirdiğiniz yerden –pişerken açılmaması için- bir kürdan geçirin. Kapatma işlemi bittikten sonra yumurta sarısının içine çay kaşığının ucu ile çok az pekmez koyup karıştırın ve hamurlarınızın üzerine bir fırça ile sürün. Tepsinizi artık iyice ısınmış olan fırınınıza koyup böreklerinizin üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun…
Not: Muffin kalıbı olmayanlar şekillendirme işini bir kahve fincanı içinde yapabilirler. Yalnız fincanın içini sıvı yağ ile her seferinde biraz yağlayın ki hamur fincana yapışmasın. Şekillendirmeyi yapıp kürdanınızı taktıktan sonra hamuru fincandan çıkarın ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
hamur işleri
,
ispanakli
,
milfoy
,
milföy hamuru
,
tarifi
,
ıspanaklı börek
,
ıspanaklı milföy
,
ıspanaklı milföy malzemeleri
,
ıspanaklı milföy nasıl yapılır
,
ıspanaklı milföy tarifi
,
ıspanaklı milföy yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Ispanaklı Patatesli Dalyan Köfte - Ispanaklı Patatesli Dalyan Köfte Tarifi
AnGeL
Köfteler-Kebaplar
0
20.10.11
02:44
Elmalı Milföy
Melodi
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
07.06.11
04:14
Etli Milföy
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
09.11.08
20:30
Ispanaklı Lazanya Tarifi
ASYA
Makarnalar-Pilavlar
0
11.07.08
03:42
Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi
ASYA
Makarnalar-Pilavlar
0
11.07.08
03:30
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
19:15
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread