tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kaytaz Böreği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
932

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 09:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği

Malzemeler:

300 gr kıyma
2 adet soğan
1,5 kaşık salça
Nar ekşisi
Karabiber
Toz biber
Tuz


Hamuru İçin;
1 kg un
2 tatlı kaşığı granül maya
1 tatlı kaşığı karbonat
Göz kararı ayçiçeği yağı
Zeytinyağı
Tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Plastik büyük bir kapta 1 kg un, 1 tatlı kaşığı karbonat kaşık yardımı ile karıştırılarak 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 adet maya da eklenerek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Hamur mayalanması için 30 dakika dinlenmeye bırakılırken hamurun harcı diğer yanda hazırlanır.
Bir başka plastik kabın içine 2 adet soğan ince ince doğranır ve acı suyu çıkması için tuzla ovulur. Ovulduktan hemen sonra doğranmış soğanlar temiz sudan geçirilir. Bir kez makinede çekilmiş, 300 gr orta yağlı kıymaya soğanlar eklenerek 1 tatlı kaşığı karabiber, 1,5 tatlı kaşığı salça, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek yoğrulur. Hamurun rahat açılması için bir küçük teflon tavada 3 kaşık dolu dolu tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı zeytinyağı eritilir. Hamur mayasını aldıktan sonra, avuç içi ıslatılacak şekilde 3 ceviz büyüklüğünde koparılan ve yağlanan hamurlar fırın tepsisine küçük bezeler halinde yerleştirilir. Beze halini alabilmesi için iki avuç yardımıyla hamura baskı yapılarak tepside kare şeklinde tek tek yerleştirilir. Çiğ olan harç, hamurların üzerine konur. 200 derecede önceden ısıtılan fırına böreğimizi içine koyduktan sonra 160 dereceye ayarlayarak kızarana kadar pişirilir. Ortalama 30-35 dakika içerisinde kaytaz böreği pişmiş olur. Kaytaz böreğimiz ortalama 10-12 kişiye servis edilebilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
boregi, kaytaz, kaytaz böreği, kaytaz böreği nasıl yapılır, kaytaz böreği tarifi, kaytaz böreği yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
3 Renk Böreği - 3 Renk Böreği Tarifi - 3 Renk Böreği Tarifi Yapılışı ASYA Pastalar ve Börekler 0 15.07.14 00:23
Rus Güzeli Böreği - Rus Güzeli Böreği Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 27.05.12 05:36
Sigara Böreği - Sigara Böreği Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 27.05.12 05:31
Arnavut Böreği - Arnavut Böreği Tarifi Berfin Pastalar ve Börekler 0 04.05.12 19:10
Mantarlı Paket Böreği Tarifi - Mantarlı Paket Böreği Yapılışı - BörekTarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 02.09.09 02:24


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:15 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2