tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
Kaytaz Böreği
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kaytaz Böreği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
932
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:30
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kaytaz Böreği
Kaytaz Böreği
Malzemeler:
300 gr kıyma
2 adet soğan
1,5 kaşık salça
Nar ekşisi
Karabiber
Toz biber
Tuz
Hamuru İçin;
1 kg un
2 tatlı kaşığı granül maya
1 tatlı kaşığı karbonat
Göz kararı ayçiçeği yağı
Zeytinyağı
Tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Plastik büyük bir kapta 1 kg un, 1 tatlı kaşığı karbonat kaşık yardımı ile karıştırılarak 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 adet maya da eklenerek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Hamur mayalanması için 30 dakika dinlenmeye bırakılırken hamurun harcı diğer yanda hazırlanır.
Bir başka plastik kabın içine 2 adet soğan ince ince doğranır ve acı suyu çıkması için tuzla ovulur. Ovulduktan hemen sonra doğranmış soğanlar temiz sudan geçirilir. Bir kez makinede çekilmiş, 300 gr orta yağlı kıymaya soğanlar eklenerek 1 tatlı kaşığı karabiber, 1,5 tatlı kaşığı salça, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek yoğrulur. Hamurun rahat açılması için bir küçük teflon tavada 3 kaşık dolu dolu tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı zeytinyağı eritilir. Hamur mayasını aldıktan sonra, avuç içi ıslatılacak şekilde 3 ceviz büyüklüğünde koparılan ve yağlanan hamurlar fırın tepsisine küçük bezeler halinde yerleştirilir. Beze halini alabilmesi için iki avuç yardımıyla hamura baskı yapılarak tepside kare şeklinde tek tek yerleştirilir. Çiğ olan harç, hamurların üzerine konur. 200 derecede önceden ısıtılan fırına böreğimizi içine koyduktan sonra 160 dereceye ayarlayarak kızarana kadar pişirilir. Ortalama 30-35 dakika içerisinde kaytaz böreği pişmiş olur. Kaytaz böreğimiz ortalama 10-12 kişiye servis edilebilir.
Tags
boregi
,
kaytaz
,
kaytaz böreği
,
kaytaz böreği nasıl yapılır
,
kaytaz böreği tarifi
,
kaytaz böreği yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
3 Renk Böreği - 3 Renk Böreği Tarifi - 3 Renk Böreği Tarifi Yapılışı
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
15.07.14
00:23
Rus Güzeli Böreği - Rus Güzeli Böreği Tarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
27.05.12
05:36
Sigara Böreği - Sigara Böreği Tarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
27.05.12
05:31
Arnavut Böreği - Arnavut Böreği Tarifi
Berfin
Pastalar ve Börekler
0
04.05.12
19:10
Mantarlı Paket Böreği Tarifi - Mantarlı Paket Böreği Yapılışı - BörekTarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
02.09.09
02:24
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
21:15
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread