tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Renkli Börek Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
891

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.03.11, 23:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Renkli Börek Tarifi

Renkli Börek Tarifi


Ispanak Böreği İçin Gerekli Malzemeler;
* 4 yufka,
* 300-400 gr ıspanak,
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
* 2-3 havuç, 10-15 dilim çemensiz pastırma,
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
* 2 çorba kaşığı su,
* 1 yumurtanın sarısı,
* çörek otu veya susam


Ispanak Böreği Yapılışı;
Havuçları yıkayıp ve soyup rendeleyelim. Teflon bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirip havuçlarımızı kavurarak pişirelim. Ispanak veya pazımızıda yıkayıp az yağlı teflon bir tavada kavurarak pişirelim. Pastırmalarımızıda küçük küçük kesip rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayalım.
Böylece havuç, ıspanak ve peynirli pastırma olmak üzere üç ayrı içimizi hazırlamış oluyoruz.Ayrı bir kasede su ve sıvıyağımızı karıştıralım. Yufkalardan birini fırın tepsimize yayalım. Tepsinin üzerine denk gelen her yere sulu ve yağlı karışımımızı fırça ile sürelim. Üzerine 1 kat yufka daha serip yine aynı şekilde ıslatalım. Islattıktan sonra üzerine havuçlu içimizi döküp yayalım. Üzerine bir kat yufka daha serelim. Onuda ıslatalım.
Islattıktan sonra ıspanaklı veya pazılı içimizi döküp yayalım. Üzerine son yufkamızı serelim. Bu yufkayıda ıslatalım ve pastırmalı içimizi ekleyelim ve yayalım. Tüm bu yufkaları büyük bir rulo olacak şekilde saralım. Birleşme kısmını altına saklayarak tepsiye yerleştirelim ve yanlarında sarkan fazla kuru yufkaları bıçak ile keserek atalım. Böreğimizin üzerine bir yumurta sarısını düzgünce sürelim ve üzerini çörek otu veya susamla süsleyelim.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırınımızda yaklaşık yarım saat pişirelim. Üzerinin nar gibi kızarması gerekiyor. Piştikten sonra böreği dilimlere ayırarak servis tabağımıza aktaralım.



Afiyet olsun…
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
borek, renkli, renkli börek tarifi, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Shepherd's Pie Recipe - İngilizce Etli Börek Tarifi ASYA İngilizce Yemek Tarifleri 1 05.02.19 17:52
Çiğ Börek - Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Tarifi Yapılışı ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 15.07.14 00:15
Mom's Shepherd's Pie Recipe - İngilizce Börek Tarifi ASYA İngilizce Yemek Tarifleri 0 29.11.12 03:12
Sodalı Börek - Sodalı Börek Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 27.05.12 05:34
üç Renkli Börek Kedi Pastalar ve Börekler 0 25.02.08 07:54


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2