tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
Renkli Börek Tarifi
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Renkli Börek Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
891
LinkBack
Seçenekler
15.03.11, 23:29
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Renkli Börek Tarifi
Renkli Börek Tarifi
Ispanak Böreği İçin Gerekli Malzemeler;
* 4 yufka,
* 300-400 gr ıspanak,
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
* 2-3 havuç, 10-15 dilim çemensiz pastırma,
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
* 2 çorba kaşığı su,
* 1 yumurtanın sarısı,
* çörek otu veya susam
Ispanak Böreği Yapılışı;
Havuçları yıkayıp ve soyup rendeleyelim. Teflon bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirip havuçlarımızı kavurarak pişirelim. Ispanak veya pazımızıda yıkayıp az yağlı teflon bir tavada kavurarak pişirelim. Pastırmalarımızıda küçük küçük kesip rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayalım.
Böylece havuç, ıspanak ve peynirli pastırma olmak üzere üç ayrı içimizi hazırlamış oluyoruz.Ayrı bir kasede su ve sıvıyağımızı karıştıralım. Yufkalardan birini fırın tepsimize yayalım. Tepsinin üzerine denk gelen her yere sulu ve yağlı karışımımızı fırça ile sürelim. Üzerine 1 kat yufka daha serip yine aynı şekilde ıslatalım. Islattıktan sonra üzerine havuçlu içimizi döküp yayalım. Üzerine bir kat yufka daha serelim. Onuda ıslatalım.
Islattıktan sonra ıspanaklı veya pazılı içimizi döküp yayalım. Üzerine son yufkamızı serelim. Bu yufkayıda ıslatalım ve pastırmalı içimizi ekleyelim ve yayalım. Tüm bu yufkaları büyük bir rulo olacak şekilde saralım. Birleşme kısmını altına saklayarak tepsiye yerleştirelim ve yanlarında sarkan fazla kuru yufkaları bıçak ile keserek atalım. Böreğimizin üzerine bir yumurta sarısını düzgünce sürelim ve üzerini çörek otu veya susamla süsleyelim.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırınımızda yaklaşık yarım saat pişirelim. Üzerinin nar gibi kızarması gerekiyor. Piştikten sonra böreği dilimlere ayırarak servis tabağımıza aktaralım.
Afiyet olsun…
Tags
borek
,
renkli
,
renkli börek tarifi
,
tarifi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Shepherd's Pie Recipe - İngilizce Etli Börek Tarifi
ASYA
İngilizce Yemek Tarifleri
1
05.02.19
17:52
Çiğ Börek - Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Tarifi Yapılışı
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
15.07.14
00:15
Mom's Shepherd's Pie Recipe - İngilizce Börek Tarifi
ASYA
İngilizce Yemek Tarifleri
0
29.11.12
03:12
Sodalı Börek - Sodalı Börek Tarifi
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
27.05.12
05:34
üç Renkli Börek
Kedi
Pastalar ve Börekler
0
25.02.08
07:54
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
23:35
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread