Islak Börek Malzemeler
5 adet yufka
250 gram beyaz peynir
Dereotu ( isteğe göre)
Üzeri için
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Çörek otu
Su
Hazırlanışı
Peyniri rendeleyip, dereotunu incecik doğrayın.
Kâsede peynir ve dereotunu karıştırın.
Yufkaları üçgen olarak şekilde 4 parçaya bölün.
Her bir yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun.
Rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi ruloyu kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin.
Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın.
Hazırladığınız börekleri küçük bir fırın tepsisine sıkı sıkı dizin.
Tepsiye böreklerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Tepsiyi buzdolabında yarım saat bekletin.
Sürenin sonunda tepsiyi dolaptan çıkarıp börekleri temiz bir bez üzerine dizin.
Böreklerin suyu süzülene kadar bekletin.
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri aralıklı olarak dizin.
Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın.
Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.