Balkabaklı Pasta
Malzemeler
Kabak Püresi için
* Yarım kilo balkabağı
* 1 su bardağı toz şeker
Keki için
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 5 su bardağı un
* Yarım paket kabartma tozu
* Yarım su bardağı kabak püresi
Kreması için
* 7 yemek kaşığı toz şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için
* 1 paket krem şanti
* Yarım su bardağı süt
Hazırlanışı
1. Bal kabağını orta büyüklükte doğrayın.
2. Yayvan bir tencereye alıp üzerine toz şeker serpin.
3. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
4. Pişen kabağı soğuması için bekletin.
5. Kabak soğuduktan sonra mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
6. Kekini hazırlamak için toz şeker ve yumurtayı derin bir kaba alın.
7. Köpürene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.
8. Un kabak püresi ve kabartma tozunu ilave edip kaşıkla karıştırın.
9. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
10. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
11. Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
12. Soğuyan keki yatay biçimde ortadan ikiye kesin.
13. Kremasını hazırlamak için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alın.
14. Kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
15. Tencereyi ocaktan indirmeden önce margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
16. Muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için bekletin.
17. Pasta keklerini ılık sütle ıslatın.
18. Alt katına hazırladığınız krema ve kabak püresini yarısını bıçak yardımıyla sürün.
19. Kekin üst katını kapatın.
20. Kalan kabak püresi ve kremayla pastanın üzerini kaplayın.
21. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayıp pastanın üzerini süsleyin.
22. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun