tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
Sevgililer Günü Pastası
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sevgililer Günü Pastası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
770
LinkBack
Seçenekler
09.02.10, 20:25
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Sevgililer Günü Pastası
Sevgililer Günü Pastası
Malzemeler
:
175 g (1,5 su bardağı) Pandispanya Un
2 yumurta
3 yemek kaşığı su
Dolgu:
1 poşet Vanilya Aromalı Dolgu Kreması
250 ml (2,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı ufalanmış Antep fıstığı
Krema:
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumşak margarin
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
300 g çilek
1 poşet Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
250 ml (2,5 çay bardağı) su
2-3 yemek kaşığı ufalanmış Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 24 cm çapındaki yağlanmış kalp kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Fırından çıkardığınız pandispanyayı 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.
Dolgu kreması ve 2,5 çay bardağı soğuk sütü mikser ile önce düşük devirde 1 dakika sonra yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız dolgu kremasını yayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın.
Pasta kremasını margarin ve 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bu krema ile pastayı kaplayıp süsleyin.
Çilekleri yıkayıp kurulayın, ikiye kesin ve pastanın üzerine sıralayın.
Tartjöleyi toz şeker ile karıştırın, suyu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 1 dakika soğutun ve kaşık yardımı ile çileklerin üzerine yayın. Pastanın yanlarına Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
AnGeL Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
messenger
Tags
14 şubat
,
14 şubat hediye
,
14 şubat sevgi günü
,
14 şubat sevgililer günü
,
14 şubat sevgililer günü şiirleri
,
2010 sevgililer günü
,
gunu
,
kalp pasta
,
kalpli pasta tarifi
,
pastasi
,
sevgililer
,
sevgililer günü
,
sevgililer günü kutlaması
,
sevgililer günü pasta tarifleri
,
sevgililer günü pastaları
,
sevgililer günü pastası
,
sevgililer günü pastası pasta tarifleri
,
sevgililer günü pastası yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Sevgililer Günü Pastası 5
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
14.01.12
22:27
Sevgililer Günü Pastası 3
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
14.01.12
22:17
Sevgililer Günü Pastası 2
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
14.01.12
22:12
Sevgililer Günü Pastası 1
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
14.01.12
22:09
Sevgililer Günü Pastası
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
09.11.08
20:50
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
03:49
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread