tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
American Cheesecake
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
American Cheesecake
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
783
LinkBack
Seçenekler
10.11.08, 07:31
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
American Cheesecake
American Cheesecake
Malzemeler:
2 su bardağı yulaflı bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
125 gr. tereyağ
2 paket labne peyniri (450 gr.)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
1 su bardağından biraz az süzme yoğurt
Hazırlanışı
:
1- Bisküvileri, rondoda öğütüyoruz. içine tarçını karıştırıyoruz. Erimiş tereyağını üzerine döküp iyice karıştırıyoruz. Kelepçeli pasta kalıbınızı yağlayıp bisküvi karışını döküp kaşık yardımıyla bastırıp pasta tabanımızı hazırlıyoruz. Buzdolabına koyup soğumasını sağlıyoruz.
2- Oda ısısındaki labne peynirini mikserle 1-2 dakika çırpıp pütürlerinin gitmesini sağlıyoruz.Yavaş yavaş toz şekeri ekleyip krema kıvamına getiriyoruz. Tek tek yumurtaları ekleyip düşük hızda mikserle karıştırıyoruz. Limon kabığını ekleyip hafifçe karıştırın. Süzme yoğurtuda ekleyip karıştırın.
3- Karışım iyi karışmış ama çirpılmış olmamalı. Üzerine hava kabarcığı olduğunda kabarmasına engel olabilir o yüzden bisküvili tabanımızın üzerine boşalttıktan sonra hava kabarcığı varsa sallayarak hava kabarcıklarını yoketmeye çalışın. Kalıbınızın altını iyice kenarlara kadar alüminyum folyo ile sarın. Daha büyük bir tepsinin içine az miktarda su doldurup kalıbınızı su dolu tepsinin içine yerleştirin. Bu şekilde önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
4- Cheesecakenizi fırından çıkardığınızda orta taraf hala cıvık olmalı. Sallanmalı. Soğuduktan sonra sertleşecektir. Daha fazla pişirmeyin. Kalıptan dikkatlice ayırıp 30 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin.
5- Servis yaparken marmelat, reçel kullanılabilir, çikolata sosu dökebilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
american
,
cheesecake
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Pumpkin Cheesecake Recipe - İngilizce Kabak Cheesecake Tarifi
ASYA
İngilizce Yemek Tarifleri
0
30.11.12
01:00
American Cocker Spaniel - American Cocker Spaniel Hakkında Genel Bilgiler
Fenci
Köpekler
0
13.07.10
23:52
Çilekli Cheesecake
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
12.02.10
11:16
Çikolata Soslu Cheesecake
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
09.11.08
23:11
Limonlu Cheesecake
Berfin
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
07.08.08
19:10
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
18:59
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread