Kestaneli Pasta Kestaneli Pasta Malzeme Yarım kg. kestane 2 paket piknik bisküvi 1 su bardağı toz şeker Yarım paket margarin 2 çorba kaşığı kakao Yarım su bardağı süt 1 paket krem şanti 1 çay bardağı süt Hindistan cevizi Kestanelerin kabuklarını çıtlatalım. Kabukları enine keselim. Çok az sıvı yağ ilave edilmiş tavada kestaneleri kavuralım. Kestanelerin kabukları atmaya başlayınca ateşten alalım. Kestaneleri bir tencereye koyup su ilave edelim, yumuşayana dek haşlayalım. Pişen kestanelerin kabukları soyalım. Robotta veya püre makinesi ile ezelim. İçine yumuşatılmış margarini, şekeri, kakaoyu ve sütü ekleyip, tekrar robotta karıştıralım. Un haline getirilmiş bisküviyi de ekleyip, yine karıştıralım. Kalıba kestaneli harcı boşaltıp, üzerini kaşıkla düzeltelim. Birkaç saat buzdolabında bekletelim. Dolaptan çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip kestane pastasını çıkaralım. Krem şantiyi süt ile karıştırıp koyulaştıralım. Kestane pastasının üzerini krem şanti ile sıvayalım. Kakao serpiştirip, kestane süsüyle servis yapalım. Afiyet olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- |