tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
Badem Krokanlı Yaş Pasta
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Badem Krokanlı Yaş Pasta
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1550
LinkBack
Seçenekler
09.11.08, 20:46
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Badem Krokanlı Yaş Pasta
Badem Krokanlı Yaş Pasta
Malzemeler:
Klasik Pandispanya Tarifi için:
4 yumurta
3/4 şeker
3/4 elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
1 adet limonun kabuğu
İç krema için:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı krema
1 çimdik tuz
3 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı vanilya
İçi için:
4 adet muz
1/2 paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
Krokan
Dış krema için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağından az fazla süt
Krokan için:
1 su bardağı badem
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
1- Önce pandispanyayı hazırlayın. Yumurta beyazı ve sarısını ayırın. Beyazına hiç sarı değmemesi gerekiyor. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla önce yavaş devirde sonra hızlı devirde mikser yardımıyla çırpın. Köpüksü bir kıvam elde etmeniz gerekiyor. Bu köpüksü kıvamın içine şekerin yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Katı kremamsı bir hale gelene kadar çırpın. en az 7-8 dakika çırpın.
2- Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın. İçine şeker ekleyip mikserle çırpın açık sarı renge gelinceye kadar karıştırın.
3- Yumurta aklarının içine sarıları ekleyin ve yavaşça, iyice karışana dek spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın. Unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Köpüksü kıvamı yok etmemelisiniz. Sonra sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyin hafifçe karıştırın.
4- Kelepçeli kek kalıbınızın altını yağlayın, sonra unlayın. kenarlara yağ sürmeyin. Yoksa pandispanyanız kabarmak için tepsinin etrafına tırmanamaz.
5- 175 dereceli fırında üstü pembeleşip içi pişene kadar pişirin. Kürdan yardımıyla kontrol edin. Fırının kapağını sık sık açmayın.
6- Tepsiyi ızgaranın üstüne ters çevirin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın.
7- Diğer tarafta iç kremayı hazırlayın. mısır nişastası, şeker, kakao ve tuzu ağır tabanlı bir tencereye alın. Üzerine yumurta, süt ve kremayı ekleyip tel yardımıyla kremamsı bir hale gelinceye kadar karıştırın. Damla çikolataları ekleyin. Puding kaynamaya başladığında ocaktan alın. İçine vanilya ekleyip buz dolu bir kabın içine oturtun. Soğumasını sağlayın.
8- Bir tarafta 1/2 çikolata sosu ve sütü çırpın, kaynatın kenara alın.
9- Muzu püre haline gelecek şekilde çatal yardımıyla ezin. Ezilen muzu 8. maddede yaptığınız çikolata sosunun içine döküp harmanlayın.
10- Diğer tarafta bir tencerenin içine iri iri kırılmış bademleri, şekeri ve margarini koyun. şeker eriyip koyu bir karamel kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp yağlanmış yağlı kağıda dökün. İnceltebildiğiniz kadar inceltin. Soğuduktan sonra isteğe göre iri iri veya küçük parçalar haline getirin.
11- Krem şantiyi sütle mikser yardımıyla çırpın. Buzdolabında bekletin.
12- Pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla ikiye bölün. Sütle pandispanyamızı hafifçe ıslatın. Hazırlamış olduğumuz iç kremayı arzuya göre dökün. Üstüne muzlu karışımı döküp üstüne hazırlamış olduğunuz krokanların yarısını pay edin.Üstüne kalan pandispanyanızı kapatın. Pandispanyanın üstünü sütle ıslatıp krem şantiyi her tarafını kapatın. En üste krokanlarla süsleyin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
badem
,
krokanli
,
pasta
,
yas
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Badem Görmek - Rüyada Badem Görmek Açıklaması ve Yorumu - Badem Rüya Tabiri
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
1
29.11.19
10:49
Badem Krokenli Yaş Pasta
Okyanus
Pastalar ve Börekler
0
23.09.13
20:29
Rüyada Badem Ağacı Görmek - Rüyada Badem Ağacı Görmek Açıklaması ve Yorumu - Badem Ağ
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.03.13
18:05
Rüyada Badem Şekeri Görmek - Rüyada Badem Şekeri Görmek Açıklaması ve Yorumu - Badem
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
20.03.13
18:01
Krokanlı Pasta
ASYA
Pastalar ve Börekler
0
09.11.08
05:50
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
16:43
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread