![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() ![]() Boşnak Böreği Malzemeler 1 Kg Un 1 Fincan Sıvı Yağ 1 Yumurtanın Sarısı Yeterince Su Tuz İçi İçin 200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek 1 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Tuz Tarifi Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.) Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
boregi, bosnak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Boşnak Böreği | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 19.07.14 22:38 |
3 Renk Böreği - 3 Renk Böreği Tarifi - 3 Renk Böreği Tarifi Yapılışı | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 15.07.14 00:23 |
Boşnak Tatlısı | AnGeL | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 22.10.10 19:11 |
Mantarlı Paket Böreği Tarifi - Mantarlı Paket Böreği Yapılışı - BörekTarifi | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 02.09.09 02:24 |
Kabaklı Boşnak Böreği | Berfin | Pastalar ve Börekler | 0 | 07.08.08 18:42 |