tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Pastalar ve Börekler
Bademli Şeftalili Pasta
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Pastalar ve Börekler
Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bademli Şeftalili Pasta
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
909
LinkBack
Seçenekler
09.11.08, 05:33
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Bademli Şeftalili Pasta
Bademli Şeftalili Pasta
Malzemeler
:
HAMUR İÇİN
4 yumurta
150 gr yumuşak margarin
Kalıp için margarin
150 gr tozşeker
Tuz
100 gr un
100 gr kıyılmış badem
1 - 2 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam kabartma tozu
İÇ MALZEME
1 paket vanilyalı puding
2 - 3 çorba kaşığı badem likörü
400 gr krem şanti
2 paket krema sertleştiricisi
SÜSLEME İÇİN
500 gr şeftali
100 gr file badem
1 paket tart jölesi
(soğuma süresi: 2 saat)
Nasıl Hazırlanır:
1) Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısını margarin ve 100 gr tozşekerle çırpın. Yumurta akını tuzla katılaşıncaya kadar çırpın. Bu işlem esnasında kalan şekeri de yavaş yavaş ekleyin. Un, nişasta, badem ve kabartma tozunu yumurta sarısına ilave edin. Yumurta akını da ekleyin.
2) Kelepçeli kalıbı yağlayın. Hamurun üçte birini kalıba alıp 10 dakika kadar fırında pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Bu yöntemle iki tane daha taban pişirin.
3) İç malzeme için pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Badem likörünü ekleyip pudingi ateşten alın. Puding tenceresini soğuk su ile dolu olan bir başka kabın içine oturtup soğumasını bekleyin. Soğutma işlemi esnasında karıştırın. Kremn şantiyi krema sertleştiricisi ile çırpıp 300 gramını pudinge ekleyin.
4) Bir kek parçasının etrafına kelepçeli kalıbı geçirin. Kremanın üçte birini üzerine sürün. Bu işlemi iki kez tekrarlayın. Son katın krema olmasına dikkat edin. 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
5) Bu arada şeftaliyi soyup dilimleyin. File bademi yağsız tavada kavurun.
6) Şeftali ile pastanın üzerini süsleyin. Tart jölesini hazırlayıp üzerine dökün. Kelepçeli kalıbı çıkarıp kalan kremayı pastanın kenarlarına sürün. Kenarları file bademle süsleyin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
bademli
,
pasta
,
seftalili
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Kedi Dilli Şeftalili Pasta Tarifi
Berfin
Pastalar ve Börekler
0
23.07.13
23:04
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı
Okyanus
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
12.07.13
02:08
Şeftalili Buzlu Çay - Şeftalili Buzlu Çay Tarifi - Şeftalili Buzlu Çay Yapılışı
Başak
İçecekler
0
09.07.13
00:28
Rüyada Pasta Görmek - Rüyada Pasta Görmek Açıklaması ve Yorumu - Pasta Rüya Tabiri
Tarot
N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
02.01.13
22:55
Şeftalili Ekmek Tatlısı
AnGeL
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
01.07.09
21:19
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
04:23
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread