Kestaneli Çikolatalı pasta Pandispanyası için 3 yumurta 3 çorba kaşığı şeker 5 çorba kaşığı dolusu un 2 çorba kaşığı süt yarım paket kabartmatozu yarım paket vanilya Kreması için 4 yumurta sarısı 2 çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nisasta 3 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı kestane püresi Süslemek için 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 çay kaşığı pasta simi 2-3 adet kiraz şekerlemesi Pandispanya yapımı yumurtaları derin bir kaba alın üzerine şeker ekleyip kabarıncaya kadar çırpın süt vanilya un kabartma tozu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın tepsiye silpat yada yağlı kağıt serin hamuru boşaltın spatula ile düzeltin önceden ısıtılmış 200 derecede 10- 15 dakika pişirin. Krema yapımı sütü tencereye alın orta ateşte kaynamaya bırakın yumurta sarılarını toz şekeri un nisasta kakao ile çırpın kaynayan sütten azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin karışımı daha sonra karışımı sütün içine yavaş ve karıştırarak ilave edin krema halini alana dek karıştırın ocaktan alıp kestane püresini ilave edin mikserle çırparak kremaya yedirin .. pişen pandispanyayı 5-6 dakika dinlendirin pandispanyayı kagıtla birlikte rulo şeklinde sarın açıp içine kremayı sürün tekrar rulo şeklinde sarın kagıttan çıkarın kalan kremayı üzerine sürün çatalla çizgiler yapıp ağaç kabuğu görünümü verin buzdolabında 2 saat dinlendirin çıkarınca hindistan cevizi yenile bilir pasta simi kiraz şekerlemesi ile süsleyin... yeni yıl için yapmıştım geç kalmış bir tarif..... --------------Tualimforum İmzam-------------- TUALİM Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen. Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ. Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz. Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır. Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir. |