Malzemeler;
4 adet yufka
3 adet büyükboy havuç
750 gr kadar ıspanak veya pazı
250 gr pastırma
1 çaybardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 adet doğranmış kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytin yağ
tuz
üzeri i çin;
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı ;
*ıspanak yıkanır. 2 kaşık zeytin yağı, doğranmış soğanlarla birlikte yeterince tuz konarak kavrulur.
*Havuçlar rendelenir 2 kaşık zeytin yağı vöe yetenirce tuz konarak kavrulur.
*1 çaybardağı sıvı yağ ve ılık su karıştırılır.
* 1 adet yufka tezgaha yayılır. yağ ve su karışımı sürülür. üzerine ikinci yufka yayılır,
* ikinci yufkanın üzerine yağ ve su karışımı sürülür. Havuç yayılır.
*Üçüncü yufka serilir. yağ ve su karışımı sürülür. Ispanak yayılır.
*Dördüncü yufka serilir, yağ ve su karışımı sürülür, üzerine pastırmalar yayılır, yufkaların kenarları içe kıvrılır ve rulo yapılır. Bu rulo ikiye bölünür. Bir gece buzdolabında bekletilir. ertesi gün dilimlenerek tepsiye dizilir. üzerinin malzemeleri çırpılıp her böreğe sürülür. 180 derece fırında pişirilir.