MALZEMELER
200 GR Kadar kıyma
3 adet büyük baş rendelenmiş kuru soğan
1 paket kuru maya
2 su bardağı kadar ılık su
alabildiği kadar un
tuz, karabiber
YAPILIŞI
* Ilık suya kuruma konur mayanın kabarbası için beklenir.
* bir miktar un yoğurma kabına elenir. unun üzerine biraz tuz serpilir. Kabaran maya ile un yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. üzerine nemli bir bez örtülerek oda sıcaklığında 45 dakika kadar bekletilir.
* Bu arada kıyma, kuru soğan, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır
* Kabaran hamur unlanmış tezgaha alınır. Hamurun gazı çıkana kadar yoğurulur. Hamurdan liman büyüklüğünde parçalar koparılır. merdane ile açılır. içine kıymalı karışım konur. ağzı kapatılır. keskin bir bıçakla, veya hamur ruleti ile etrafi kesilir. bol kızgın yağda kızartılır