www.tualimforum.com Paylaşım Alanınız. Malzemeler :
Hamuru için:
1 su bardağı tahin
Yarım litre süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 küp yaş maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
Aldığı kadar un
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı+1 çay kaşığı süt
Susam
Çörekotu
Yapılışı :
Hamuru için gereken tüm malzemeler karıştırılıp, un elenerek konup kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğrulur.
Üzeri örtülüp yarım saat bekletilir.
Yağlanmış tepsiye yayılır ve üzerine yumarta sarısı+1 çay kaşığı süt karışımı sürülüp, çörek otu ve susam serpilip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
www.tualimforum.com Paylaşım Alanınız.