Ispanakli Börek Malzemeler : Humuru için : 4 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı ılık su İç harcı için : Yarım kilo ıspanak 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Yapılışı : Hamur için gereken malzemelerin hepsini karıştırıp, kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edecek şekilde yoğurun ve üzerini bezle örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. İç harcı için tavaya yağı koyup soğanı yemeklik doğrayın ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip tuzunu ve ısnapakları doğrayıp ekleyin ve çok az kavurun. Tezgaha hafif un serpin, hamurdan mandalina kadar koparıp çok az un serperek merdane ile çok ince olmayacak şekilde yuvarlak açarak yarısına iç harçtan koyun. Hamurun diğer yüzeyini üzerine örtün. Bardak altı yardımıyla kenarlarındaki fazlalıkları kesin. Teflon tavaya çok az yağ koyup, börekleri çevirerek pişirin. --------------Tualimforum İmzam-------------- Boşverdim |