tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Midye Poğaça
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1049

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.02.08, 06:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Midye Poğaça







Malzemeler :
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 50 gr. margarin
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çorba kışığı sirke
  • 2.5-3 su bardağı un
İç malzemesi için :
  • 2 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
  1. Hamur yoğurma kabına, ılık sütü, yumurta akını, küp küp doğranmış margarini ilave edip margarin ezilene kadar karıştırın. Şeker, tuz, karbonat, sirke ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 15-20 dk dinlenmeye bırakın.
  2. İç malzemesi için, patatesi haşlayıp çatalla ezin, ince kıyılmış maydonozu, tuzu, reyhanı salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar koparın merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kenarına patatesli harçtan koyup diğer kısmını üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  3. Önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar pişirin. Yumuşacık olmalarını sağlamak amacıyla fırından çıkardıktan sonra, havlu kağıt serili kaba alıp üzerine su serpiştirip peçeteyle kapatın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
midye, pogaca


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mayasız Poğaça Tarifi - Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri Başak Pastalar ve Börekler 1 08.01.20 17:52
Midye (Mytilus)-Midye Hakkında Genel Bilgiler Fenci Balıklar 1 19.07.17 16:48
Rüyada Midye Görmek - Rüyada Midye Görmek Açıklaması ve Yorumu - Midye Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 15.07.12 14:52
Rüyada Midye ve İstiridye Görmek - Rüyada Midye ve İstiridye Görmek Açıklaması ve Yor Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 15.07.12 14:49
Kahve Falında Midye Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Midye Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 01:08


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2