Portakallı Pasta Malzemeler:
1 paket Pandispanya Un
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 portakal kabuğu rendesi
Krema:
2 adet portakal
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
yarım su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
dilimlenmiş portakal
Hazırlanışı:
Pandispanya için pandispanya unu yumurta, su ve portakal kabuğu rendesi ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Fırından çıkartıp soğutun.
Krema için portakalların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve robotta püre haline getirin. Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Araya krema sürüp kapatın. Üzerini de krema ile kaplayın ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin. Portakal dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın