Milföylü Torpil Pasta Tarifi Milföylü Torpil Pasta Tarifi Malzemeler altı- sekiz adet milföy hamuru (tek parça) on-onbeş adet dondurma külahı yağlı kağıt krema için; dört su bardağı süt üç yemek kaşığı un bir buçuk yemek kaşığı nişasta sekiz yemek kaşığı şeker bir paket vanilya bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin üzeri için; pudra şekeri toz antep fıstığı Milföylü Torpil Pasta Tarifi Hazırlanışı İlk olarak dondurma külahlarının etrafını yağlı kağıtlarla sarıp, kalıplarımızı hazırlıyoruz. Milföy hamurlarımızı ikiye ayırmadan uzunlamasına oklava ve un yardımıyla açıyoruz. Açtıktan sonra bıçakla beş uzun parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı külahların alt kısmından sarmaya başlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralayıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Onlar pişerken kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Kreması için tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocağı kapamaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Külahlarımız pembeleşince fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan külahlarımızı kalıplardan çıkartıp kremayla içini dolduruyoruz. Sonra ağız kısmını toz antep fıstığıyla süsleyip bardak içine ( dökülmemesi için) koyuyoruz, soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Torpil pastamız servis için hazırdır, servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |