tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Milföylü Torpil Pasta Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1376

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.07.13, 23:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Milföylü Torpil Pasta Tarifi

Milföylü Torpil Pasta Tarifi



Malzemeler

altı- sekiz adet milföy hamuru (tek parça)
on-onbeş adet dondurma külahı
yağlı kağıt

krema için;

dört su bardağı süt
üç yemek kaşığı un
bir buçuk yemek kaşığı nişasta
sekiz yemek kaşığı şeker
bir paket vanilya
bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

üzeri için;

pudra şekeri
toz antep fıstığı

Milföylü Torpil Pasta Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak dondurma külahlarının etrafını yağlı kağıtlarla sarıp, kalıplarımızı hazırlıyoruz. Milföy hamurlarımızı ikiye ayırmadan uzunlamasına oklava ve un yardımıyla açıyoruz. Açtıktan sonra bıçakla beş uzun parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı külahların alt kısmından sarmaya başlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralayıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Onlar pişerken kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Kreması için tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocağı kapamaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Külahlarımız pembeleşince fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan külahlarımızı kalıplardan çıkartıp kremayla içini dolduruyoruz. Sonra ağız kısmını toz antep fıstığıyla süsleyip bardak içine ( dökülmemesi için) koyuyoruz, soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Torpil pastamız servis için hazırdır, servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
milfoylu, milföylü pratik pasta, milföylü torpil pasta nasıl yapılır, milföylü torpil pasta tarifi, milföylü torpil pasta tarifi hazırlanışı, pasta, tarifi, torpil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İki Renkli Bisküvili Pasta Tarifi - İki Renkli Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır Başak Pastalar ve Börekler 0 01.05.13 22:07
Sevgililer Günü Pastası 6 - Milföylü Kalp Pasta ASYA Pastalar ve Börekler 0 14.01.12 22:29
Ağlayan Pasta Tarifi AnGeL Pastalar ve Börekler 0 31.03.11 23:18
Kolay Pasta Tarifi AnGeL Pastalar ve Börekler 0 22.10.10 19:15
Milföylü Sarma Tarifi AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:00


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2