Reçelli Ay Börekleri REÇELLİ GÜL BÖREKLERİ 6ad. Yufka 100 gr.katı yağ 1 yumurta sarısı 1 fincan ufalanmış ceviz içi reçel (çilek,kiraz v.s.) şeker (üstüne serpmek için ) İlk önce yağı benmari usulü eritin.Yufkanın bir tanesini açıp fırça ile yufkayı yağlayın ve ikinci yufkayı yağlı yufkanın üstüne serin.İkinci katı da yağladıktan sonra yufkaları sekiz (üçgen olacak şekilde) parçaya kesin.Kestiğiniz parçaya zevkinize göre reçel sürün ve ardından ufalanmış ceviz serpiştirin.Reçellenmiş yufkayı geniş tarafından tutarak kenarlarından kapatıp gevşek olmak üzere rulo gibi sarın.Sarılmış böreği ay şeklinde kıvırıp tepsiye dizdikten sonra üzerine hafif yağlayıp yumurta sarısı sürün ve şeker serpin.Üzeri kızarana kadar pişirilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |