Kolay Puf Böreği Kolay Puf Böreği MALZEMELER Hamur için: 2 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz İçinin harcı için: 2 su bardağı kavrulmuş kıyma ya da: 2 su bardağı dolusu rende beyaz peynirle karıştırılmış ince kıyılmış maydanoz ya da: Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates Kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Yine size hamur yaptıracağım ama inanın bu çok çok kolay. Sanki çocukların o renkli hamurlarıyla oynamak kadar da zevkli. Hem bu kolay hamur işleriyle kendinize güveniniz çok artar. Laf aramızda bizim insanımız ?hamur açan? kadını çok abartır ve müthiş takdir eder. Böylece sizde kolayca ?gurmeler? sınıfına terfi edersiniz. Hadi gelin birlikte yapacağız. Önce derin bir yoğurma kabı diyerek meşhur sözümü kullanayım. Sonra içine un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu hiç sıra takip etmeden koyalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya başlayalım. Göreceksiniz ki bu garantili tutan hamur hemen toplanacak ve kulak memesi kıvamına gelecektir. Şimdi tezgaha hafifçe un serpelim. Hamurumuzdan greyfurt büyüklüğünde bir parça koparıp, elimizle yuvarlayıp, sonra da unlu tezgahın üzerine koyalım. Hani merdanemiz vardı ya! (oklava da olur, hatta eskiler şişeyi yatırıp öyle hamur açarlarmış) O merdaneyle hamurun üzerinde ileri-geri giderek, biçimsiz de olsa hamuru açalım yani inceltelim. Şöyle yarım santimden biraz daha inceltmeniz yeterli olacaktır. Sonra bir su bardağını alalım ve hamurun üzerine bastırarak yuvarlak kalıplar çıkaralım. Bu yuvarlak hamurların tam ortasına bir tatlı kaşığı kavrulmuş kıyma veya peynirli ya da patatesli harçtan koyarak diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatalım. Ama kızarırken açılmasın diye de iki hamurun uçlarını bastıralım. İsterseniz tek hamurun kenarlarına harçlardan koyup, poğaça yani ?D? şeklinde kapayın. Böylece eldeki tüm hamuru hazırlayıp, bitirin. Öte yandan da bir tavaya sıvıyağı koyup, iyice kızmasını bekleyin. Yağın kızıp kızmadığını anlamak için şöyle nohut büyüklüğünde bir hamuru yağın içine atın. Hemen cazır, cuzur sesler çıkarıyorsa tamam yağ hazır demektir. Artık puf böreklerinizi tek tek tavaya koyarak üzerleri nar gibi oluncaya değin kızartın. İçine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa kızaran puf böreklerini koyun. Fazla yağı emdirdikten sonra da artık temiz bir tabağa aktarın ve sıcak sıcak servise sunun. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |