tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1571

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.08.08, 18:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği

Ispanaklı Pastırmalı Su Böreği

MALZEMELER
İç harcın malzemesi:
2 adet soğan
1 kg ıspanak
250 gr pastırma
100 gr sıvı yağ
Yeterince tuz ve biber
Börek harcı için:
1 kg un
40 gr tuz
1 adet yumurta
1 adet limon
Böreğin sosu için:
Yarım kilo tereyağı
350 gr süt
6 adet yumurta


HAZIRLANIŞI
Böreğin hamuru için un, tuz, yumurta ve limonu düzgün bir yerde hamur yaparak yoğurduktan sonra dinlenmeye alın.
Bu arada yıkanmış ıspanakları ince bir şekilde doğrayın ve bir kapta haşladıktan sonra suyunu sıkın. Bir tencerede soğan ve pastırmayı kavurduktan sonra ıspanakları ilave edin. Bir müddet kavurduktan sonra tuz ilave ederek ıspanaklar piştikten sonra bir süzgeçte süzün.
Tereyağını eritin, süt ve yumurtayla karıştırıp sos elde edin. Hamurları açın.
Açtığınız hamurları kaynamış bir suyun içinde haşladıktan sonra soğuk bir suyun içine çıkarın.
Yağlanmış bir tepsiye tek tek dizin ve her dizilen bölüme sos sürün. Orta bölüme harç ilave ettikten sonra fırında kızartıp servise sunun.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
boregi, ispanakli, pastirmali, su


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Pastırmalı Tavuk Köftesi - Pastırmalı Tavuk Köftesi Tarifi - Pastırmalı Tavuk Köftesi Başak Tavuk Yemekleri 0 08.12.13 01:04
Ispanaklı Milföy - Ispanaklı Milföy Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 18.06.12 02:15
Pastırmalı Tarak Kebabı - Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi Berfin Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 04.05.12 19:00
Ispanaklı Gül Böreği Berfin Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 07.08.08 18:41
Pastırmalı Tavuk Berfin Tavuk Yemekleri 0 07.08.08 16:38


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:22 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2