![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Cevizli Ay Çöreği MALZEMELER Üzerine Sürmek İçin: 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Susam Mayalı Hamur Malzemesi 4.5 Su Bardağı Un 3 Tatlı Kaşığı Toz Maya 2 Kahve Fincanı Margarin. 1.5 Kahve Fincanı Tozşeker 1/2 Su Bardağı Ilık Süt 2 Yumurta 1/2 Çay Kaşığı Tuz İç Malzemesi 5 Su Bardağı Çekilmiş Badem, Fındık 2.5 Su Bardağı Tozşeker 2 Tatlı Kaşığı Kakao 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz 1 Su Bardağı Doğranmış Kuru Üzüm 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Yumurta Akı HAZIRLANIŞI Mayalı Hamuru Hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın. İç malzemesinin tümünü karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin. Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin. Hamuru rulo yapıp ay şekli verin. Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 25-30 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
ay, cevizli, coregi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Anadolu Çöreği Tarifi - Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri | Başak | Pastalar ve Börekler | 0 | 01.05.13 22:17 |
Yılbaşı Çöreği | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 08.12.09 00:12 |
Sakızlı Paskalya Çöreği | Okyanus | Pastalar ve Börekler | 0 | 21.04.09 10:18 |
Amasya Çöreği | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 09.11.08 23:20 |
paskalya çöreği (fındıklı) | Güllü | Pastalar ve Börekler | 0 | 20.02.08 21:49 |