USB Virüsleri Nelerdir? USB Virüsleri Nasıl Bulaşır? USB Virüsleri Nelerdir? USB Virüsleri Nasıl Bulaşır?
USB Virüsleri Nelerdir?
USB Virüsleri Nasıl Bulaşır?
1 -Klasör Virüsleri
Virüs USB diskteki bir klasöre kendini gizleyerek oraya yerleşir. Ardından sizde bu virüslü dosyaya tıkladığınızda virüs sizin bilgisayarınıza kolaylıkla bulaşıyor.
2 -Autorun Virüsleri
Virüs USB üzerinde bir “autorun.inf” dosyası oluşturu. Siz kullanıcılar USB diski bilgisayarınza taktığınızda otomatik olarak önünüze çıkan autorun dosyasıyla birlikte virüste bilgisayarınıza bulaşmış oluyor.
İlk yöntemdeki virüslerden korunmak gayet basit. USB diski bilgisayarınza taktıktan sonra bilgisayarınızdaki mevcut virüs yazılımıyla USB diskinizi virüs taramasından geçirerek bu virüslerin bilgisayarınıza geçmesini engelleyebilirsiniz.
Asıl tehlikeli olan ikinci yöntemde bahsettiğimiz virüslerdir. Çünkü dikkatli olunmassa kendiliğinden virüs bulaşır. Bu yüzden USB diskinizi takarken “Shift” basarak otomatik çıkan Autorun dosyasının çalışmasını engelleyebilirsiniz.
1 – USB diskinizi NTFS olarak formatlayın. Format işleminden sonra USB diskinizin içine “Güvenli Dosya” isimli bir dosya açın.
2 – Bilgisayarıma girerek USB disk üzzerine gelip sağ tuşa basıp özelliklere tıklayın.
3 – Özellikler bölümünde Güvenlik sekmesine gelip buradaki kök izinlerini kontrol edin. (Eğer güvenlik sekmesini göremiyorsanız dosya paylaşımı var demektir. Bu dosya paylaşımını kapatmalısınız.)
4 – USB diskinizin içine açmış olduğunuz “Güvenli Dosya” isimli dosyanın üzerine gelip sağ tuşa basın ve özelliklere tıklayın ve güvenlik sekmesine gelin. Yukarıda yaptığınız kök izinlerini yine yapın.
1. Saldırgan öncelikle güncel antivirus yazılımları ile korunmayan bilgisayarınıza bir virus bulaştırır.
2. Bilgisayarınıza Bulaştırılan virüsun amacı bilgisayarınızdaki FTP Programında şifrenin saklandığı dosyayı ve/veya ftp şifrenizi çalmaktır . FTP bilgileri çalındıktan sonra, saldırgan dilediği zaman ftp girişi yapıp, sitenizin index.*, default.* veya tüm dosyalarınızın html taglarının arasına (genellikle sayfanın sonuna) iftame veya script tagı yerleştirir.
IFRAME tagı sayfanızın html tagları arasında gizlenir. Sayfanızı ziyaret eden kullanıcılara virus bulaştırmayı amaçlamaktadır.
IFRAME Virüsü sitenizdeki php, asp veya asp.net kod açıklarından da bulaşabilir. Sitenizdeki dosya ve klasörlerin yazma izinlerinin açık olmasını kullanarak dosyalarınıza bulaşabilir. |