Meyhane Pilavı Bir orta boy soğan diş halinde çentilir. Bir küçük havucun dışı kazınır ve rendelenir. İki orta boy domatesin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bir kırmızı 2 çarliston ya da 3 sivri biber sapları çıkartılıp çekirdekleri atılıp ince şerit ve halkalar halinde doğranır. Bir bardak pilavlık iri taneli bulgur yıkanıp süzülür. 150 gr. kıyma üç yemek kaşığı mısırözü yağı ve soğan ile suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur. Havuç domates ve biber ilave edilerek 3-4 dakika daha pişirilir. 15 bardak etsuyu ilave edilir. Tuzu ve karabiberi eklenip yıkanmış bulgur ilave edilir. Bir kaç dakika kuvvetli ateşte kanatıldıktan sonra altı kısılarak tamamen suyunu çekene kadar 20-25 dakika daha pişirilir. En az 15 dakika demlenmeye bırakılıp daha sonra kepçe ile harmanlanarak servis edilir. İstenirse mısırözü yağı yerine 2 kaşık margarin de konabilir. Kıyma ve et suyu yerine tavuk eti ve tavuk suyu ile de yapılabilir. |