Ceviz Yoğurtlu Ezme 2 dilim bayat ekmeğin kenarlarındaki kabukları kesilip atılır ve çukur bir tabağa konup üzerlerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra dilimler sudan çıkartılır ve suyu süzülerek ufalanır. 3 yemek kaşığı ceviz içi havanda dövülür. 2 diş sarımsağın kabukları soyulup biraz tuzla havanda dövülür. Ekmeklerceviz ve sarımsağa 2 yemek kaşığı zeytin yağı 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası eklenerek iyice karıştırılır. Servis tabağına konup üzerine 1 çay kaşığı pul biber eklenir. Bir kaç yarım ceviz ve maydanozla süslenip servis edilir. Ceviz yerine badem yada fındık da kullanılabilir. |