Lahana Ezmesi
Malzeme:
Yarım kırmızı lahana
1 dilim bayat ekmek
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Kırmızı lahanayı ince ince kıyın. 1 kaşık tuzla ovun. Yıkayın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Ekmek diliminin kabuklarını kesin. 10 dakika suda bırakın. Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin. Sarmısağı ayıklayın dövün ve yoğurda katın. Önce kırmızı lahana püresi ekmek ve sarmısaklı yoğurdu karıştırın. Zeytinyağı ve siraaai katın tekrar karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekin. Sofraya oturulmayan kalabalık toplantılarda bu mezeyi ekmek dilimlerine sürüp kanape olarak da sunabilirsiniz |