Patates Ograten MALZEMELER
6 kişilik
1 kg patates
½ tatlı kaşığı tuz
2 ½ su bardağı süt
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı galeta unu
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı rende gravyer peyniri yada kaşar peyniri
½ kahve kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup zar gibi 2 cm doğrayın. Yıkayıp kaynar suda 12-15 dakika kontrol ederek pişirin süzdürün. Küçük bir tepsinin içini yağlayın patatesleri tepsiye boşaltın. Bir tencerede yağla unu bir dakika kavurup tuzu kaynar olarak sütü ilave edin. 3-4 dakika kaynatıp pişirin patatesin üzerine yayarak dökün. Peyniri galetayı kırmızı biberi karıştırıp üzerine serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırında 7-8 dakika kızartıp servis yapın. |