tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Mezeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Mezeler Meze tarifleri,yöresel meze tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tavuk Galantini Jenevuaz tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
592

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.11.08, 13:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 182
Konular: 172
Puan Grafiği
Rep Puanı:1227
Rep Gücü:0
RD:FORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
10 Mesajına 11 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Tavuk Galantini Jenevuaz tarifi

Malzemeler :

22 dilim için
10 adet yumurta
½ tatlı kaşığı tuz
az kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin
1 adet piliç
1 avuç yeşil fıstık (kaynar suda 1 dakika haşlanıp süzülmüş kabukları soyulmuş)


Yapılışı :

Yumurtayı bir kaba kırıp içine tuz ve biberi ilave edip 1 dakika sarı ve beyaz birbirine karışıncaya kadar çırpın. Bir tencereye yağı koyun ve orta ateşte kızdırın. Yumurtayı ekleyip bir kaşıkla karıştırarak parça parça pişmeye başlayıp biraz sertleşince ateşten alın. Bir kaba boşaltın. Yeşil fıstığı karıştırın. Pilicin karnını yırtmadan sırtından boydan boya yararak bütün kemiklerini ve içini çıkartıp temizleyin. Pilici derisinin üzerine yatırıp enine boydan boya şişe gibi yuvarlak yumurta harcı koyup pilici harcın üzerine koyarak sarın. Pilici yanmaz alüminyum kağıda iki katlı sarın. Bir kaba koyup üzerini iki parmak aşıncaya kadar su koyup bir çorba kaşığı tuz ve birkaç dal maydanoz ve bir yaprak defne kuşbaşı kesilmiş bir küçük havuç bir soğan ve biraz kereviz koyup bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte ağır ağır kaynatarak 35-40 dakika pişirip ateşten alın. Bir kevgir ile sudan alın. 5-6 saat sonra dilimleyin ve servis edin.
FORUMCU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
galantini, jenevuaz, tarifi, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tavuk Dolması - Tavuk Dolması Tarifi - Tavuk Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 09.12.13 19:31
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi - Sebzeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 18:58
Bamyalı Tavuk Tarifi - Bamyalı Tavuk Nasıl Yapılır ASYA Tavuk Yemekleri 0 14.03.13 01:19
Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi - Düdüklüde Tavuk Tandırın Yapılışı ASYA Tavuk Yemekleri 0 14.03.13 01:16
Tavuk Galantini Jenevuaz FORUMCU Mezeler 0 01.11.08 13:37


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2