tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Makarnalar-Pilavlar
Hamsili Pilav
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Makarnalar-Pilavlar
Makarna yemeği tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hamsili Pilav
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1277
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:34
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Malzemeler:
1 kg hamsi
1kase kuru üzüm
1kase kuş üzümü
3 su bardağı pirinç
6 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1.5 tatlı kaşığı tuz
1tatl kaşığı şeker
Yapılışı:
Orta boy teflon tencereye 6 adet kuru soğan küçük küpler halinde doğranıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ile konarak orta ocak ateşinde kavrulur. (herhangi bir sıvı yağda olabilir). 3 su bardağı pirinç ayrı bir plastik kapta beyaz suyu gidene kadar yıkanır. Kavrulan soğanlara 3 kaşık çam fıstığı ilave edilir. 1 dakika fıstıklar ile soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra suyu süzülen pirinçler ilave edilir ve karıştırılır. Karışan pirinçlere 1 kâse kuş üzümü, 1 kâse kuru üzüm, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenerek üzerini 1 santim geçecek kadar su konur. Suyun üzerine 3 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilerek kısık ocak ateşine alınır ve pilavların suyunu çekmesi için üzerine kapağı kapatılır. Ortalama pişirme süreci 15 dakikadır. 200 derecede boş olan fırınımız ısıtılırken fırına girebilecek herhangi bir borcama kenarlarından sarkacak şekilde başlayarak, tüm zeminine ayıklanmış, temizlenmiş, tuzlanmış ortadan 2’ye ayrılarak kılçıkları alınmış hamsiler dizilir. Suyunu çekip demlenmiş olan pirinçli harcımız hamsilerin üzerine konur. Kenarlarından sarkan hamsiler öncelikle pilavımızın üzerine doğru kapatılır, geri kalan pilavın üzerine kuyruk kısımları borcamın kenarlarına bakacak şekilde hamsiler dizilir. 1 çay kaşığı tuz hamsilerin üzerine serpiştirilerek fırına verilir. Fırınımız 180 dereceye alınarak 30 dakika pişirilir. Ortalama 10-15 kişilik servis yapılabilir.
Tags
hamsili
,
hamsili pilav
,
hamsili pilav nasıl yapılır
,
hamsili pilav tarifi
,
hamsili pilav yapılışı
,
pilav
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Pilav Dağı Efsanesi - Pilav Dağı Hikayesi - Pilav Dağı
Serap
Efsaneler ve Yöresel Halk Hikayeleri
1
26.03.19
15:37
Rüyada Pilav Görmek - Rüyada Pilav Görmek Açıklaması ve Yorumu - Pilav Rüya Tabiri
Tarot
N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
01.01.13
23:59
Hamsili Patates Dolma
ASYA
Dolmalar Ve Sarmalar
0
26.01.10
19:24
Hamsili Pilav
ASYA
Makarnalar-Pilavlar
0
01.09.08
13:33
Hamsili Pilav
tualim
Makarnalar-Pilavlar
0
05.02.08
03:38
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
03:28
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread