Mantı Mantı
Malzemeler: •400 gr. mantı hamuru 250 g kiymadan hazirlanmis iç ile doldurulmus •750 gr. yogurt sosu•2 adet çorba kaşığı•1 çay kaşığı kırmızı biber•500 gr. un•500 gr. kıyma•2 adet yumurta sarısı krem santi ve çikolata sosu için •1 kg. yoğurt•5-6 diş sarımsak•2 çorba kaşığı margarin•kırmızı biber süt •tuz•500 gr. un•500 gr. kıyma•2 adet yumurta sarısı•1 kg. yoğurt•5-6 diş sarımsak•2 çorba kaşığı margarin•kırmızı biber•tuz Hazırlanışı: Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin. Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın. Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu dökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın. |