tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Makarnalar-Pilavlar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Makarnalar-Pilavlar Makarna yemeği tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mantı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
723

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.07.11, 22:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mantı

Mantı

Malzemeler:

•400 gr. mantı hamuru 250 g kiymadan hazirlanmis iç ile doldurulmus
•750 gr. yogurt sosu•2 adet çorba kaşığı•1 çay kaşığı kırmızı biber•500 gr. un•500 gr. kıyma•2 adet yumurta sarısı krem santi ve çikolata sosu için
•1 kg. yoğurt•5-6 diş sarımsak•2 çorba kaşığı margarin•kırmızı biber süt

•tuz•500 gr. un•500 gr. kıyma•2 adet yumurta sarısı•1 kg. yoğurt•5-6 diş sarımsak•2 çorba kaşığı margarin•kırmızı biber•tuz

Hazırlanışı:
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu dökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hamur işleri, manti, mantı, mantı harcı, mantı nasıl yapılır, mantı tarifi, mantı yapılışı, türk-osmanlı mutfağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mantı Makarna - Mantı Makarna Tarifi - Mantı Makarna Yapılışı Başak Makarnalar-Pilavlar 0 09.12.13 19:28
Üçgen Mantı - Üçgen Mantı Tarifi - Üçgen Mantı Yapılışı Başak Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 09.12.13 19:25
Rüyada Mantı Yemeği Görmek - Rüyada Mantı Yemeği Görmek Açıklaması ve Yorumu - Mantı Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.07.12 21:33
Rüyada Mantı Görmek - Rüyada Mantı Görmek Açıklaması ve Yorumu - Mantı Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.07.12 21:31
Mantı ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 21.08.08 02:40


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:26 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2