Biberli Karidesli Makarna Tarifi400 gr.deniz kabuğu makarna 3 adet kırmızı biber 2 adet sarı biber 2 diş sarımsak 20 ml. Zeytinyağı 8 adet karides taze çekilmiş karabiber tuz Makarnayı tuzlu suda haşlayarak süzün. Biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup tohumlarını çıkartın. Şerit şeklinde doğrayın. Karidesleri başları kalacak şekilde ayıklayın. Tuzlu suda 3–4 dakika haşlayıp süzün. Sarmısakları soyup dilimleyin. Zeytinyağını tavaya koyun. Sarmısakları ekleyin, biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra karidesleri de ilave edip 2 dakika çevirin. Son olarak makarnaları ekleyip karıştırın. Taze karabiber ilave ederek servis yapınBeyaz Soslu Makarna Tarifi1 paket makarna 1 kahve fincanı çekilmiş badem 2 dilim bayat ekmek içi 3 çorba kaşığı labne peyniri 1 su bardağı süt 30 gr.margarin Tuz Badem, ekmek içi, labne peyniri ve sütü çukur bir kaba alın. Bir tutam tuzu ekleyip blenderle ezerek püre haline getirin. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Margarini ve hazırladığınız beyaz sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.
Biberli Karidesli Makarna Tarifi
400 gr.deniz kabuğu makarna 3 adet kırmızı biber 2 adet sarı biber 2 diş sarımsak
20 ml. Zeytinyağı 8 adet karides taze çekilmiş karabiber tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayarak süzün. Biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup tohumlarını çıkartın. Şerit şeklinde doğrayın.
Karidesleri başları kalacak şekilde ayıklayın. Tuzlu suda 3–4 dakika haşlayıp süzün.
Sarmısakları soyup dilimleyin. Zeytinyağını tavaya koyun. Sarmısakları ekleyin, biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra karidesleri de ilave edip 2 dakika çevirin.
Son olarak makarnaları ekleyip karıştırın. Taze karabiber ilave ederek servis yapın
Beyaz Soslu Makarna Tarifi
1 paket makarna 1 kahve fincanı çekilmiş badem
2 dilim bayat ekmek içi 3 çorba kaşığı labne peyniri
1 su bardağı süt 30 gr.margarin Tuz
Badem, ekmek içi, labne peyniri ve sütü çukur bir kaba alın. Bir tutam tuzu ekleyip blenderle ezerek püre haline getirin.
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Margarini ve hazırladığınız beyaz sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.