tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Makarnalar-Pilavlar
Fırın Makarna Resimli Tarif
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Makarnalar-Pilavlar
Makarna yemeği tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fırın Makarna Resimli Tarif
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1246
LinkBack
Seçenekler
15.05.09, 08:15
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Fırın Makarna Resimli Tarif
Fırın Makarna
MALZEMELER ;
500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna
1,5 litre kaynar su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr yoğurt
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş )
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz.
Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz.
Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir.
Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi.
Sıra geldi harcımıza ;
500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz.
Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.
Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz.
Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Dikkat edilmesi gereken hususlar:
Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur.
Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz.
Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız.
Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz.
Servis önerisi:
Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.
Afiyet olsun…..
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
firin
,
fırın makarna resimli tarif
,
makarna
,
resimli
,
tarif
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Pasta Kreması Tarif
Okyanus
Pastalar ve Börekler
3
23.09.13
20:24
Rüyada Fırın Görmek - Rüyada Fırın Görmek Açıklaması ve Yorumu - Fırın Rüya Tabiri
Tarot
A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
15.01.13
21:46
Tavuklu Fırın Makarna
AnGeL
Makarnalar-Pilavlar
1
14.12.10
15:31
Fırın Üstünde Fırın-Yavuz Bingöl
Busem
Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri
0
20.04.09
19:11
Peynirli Fırın Makarna
Okyanus
Makarnalar-Pilavlar
0
25.02.08
20:35
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
05:36
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread