![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Makarnalar-Pilavlar Makarna yemeği tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Fırın Makarna ![]() ![]() MALZEMELER ; 500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna 1,5 litre kaynar su 1 adet et bulyon 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr yoğurt 2 adet yumurta ½ çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş ) 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri ![]() 1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz. ![]() Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz. Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir. Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi. ![]() Sıra geldi harcımıza ; 500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz. ![]() Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz. ![]() Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz. ![]() Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz. ![]() Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. ![]() Dikkat edilmesi gereken hususlar: Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur. Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz. Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız. Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz. Servis önerisi: Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun….. ![]() --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
firin, fırın makarna resimli tarif, makarna, resimli, tarif |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Pasta Kreması Tarif | Okyanus | Pastalar ve Börekler | 3 | 23.09.13 20:24 |
Rüyada Fırın Görmek - Rüyada Fırın Görmek Açıklaması ve Yorumu - Fırın Rüya Tabiri | Tarot | A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 15.01.13 21:46 |
Tavuklu Fırın Makarna | AnGeL | Makarnalar-Pilavlar | 1 | 14.12.10 15:31 |
Fırın Üstünde Fırın-Yavuz Bingöl | Busem | Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri | 0 | 20.04.09 19:11 |
Peynirli Fırın Makarna | Okyanus | Makarnalar-Pilavlar | 0 | 25.02.08 20:35 |