Peynirli Fırın Makarna
Malzemeler
1 paket kalın spaghetti (içi boş olanlardan) 1 kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş ya da ezilmiş) 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) 1 küçük demet ince kıyılmış maydonoz 1 su bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 çay bardağı sıvıyağ Karabiber, pulbiber YapılışıMakarnayı yumuşak olacak şekilde 15-20 dakika kadar tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir kapta rendelenmiş beyaz beyniri, 1/2 su bardağı kaşar rendesini, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu, karabiberi, pulbiberi sütü ve sıvıyağı karıştırın. Haşlanmış makarnaya bu karışımı ekleyip karıştırın. Hafifçe yağlanmış geniş bir borcama döküp yüzeyini düzeltin. Üzerine 1/2 su bardağı kaşar rendesini döşeyip 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar üzeri tamamen ve yanları hafif kızarana kadar pişirin. 30 dakika sonra dilimleyerek servis yapın.