Sebzeli Pilav
Malzemeler2 su bardağı baldo pirinç 50 gr. tereyağı (2 dolu yemek kaşığı) 3 su bardağı tavuk suyu (ya da 3 su bardağı su + 2 tavuk suyu tableti) 1 orta boy beyaz kuru soğan 1 çay bardağı kurutulmuş karışık sebze (aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben çok kullanıyorum kurutulmuş sebzeyi, küçük dilimlenmiş olduğundan da çok pratik oluyor ve piştiğinde tadı taze sebzeyle aynı.) Tuz, karabiber YapılışıTereyağını pilav tenceresine alıp kızdırın. Soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun Pirinci yıkayıp süzün, tencereye ekleyip soğanlarla birlikte pirinçler beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin. Pirinçler beyazlaşınca kurutulmuş sebzeyi ilave edin ve biraz daha karıştırarak kavurun Şimdi tavuk suyunu ya da su + tavuk tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın Ateşi en kısık dereceye getirin, tencerenin kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekene kadar kapağını açmadan pişirin Suyunu çekince tahta kaşıkla dibini kontrol edin, hiç su kalmamışsa karıştırmadan tekrar kapağı kapatın ve 10 dk. kadar pilavı bu şekilde dinlendirin. Sıcak servis yapın