2.5 su b. pirinç
1 havuç
1 su b. bezelye
1 tutam dereotu
Köftesi için:
300 gr kıyma
1 yumurta
kurutulmuş ekmek
1 tutam maydanoz
1 soğan
köfte baharı,tuz
Sosu için:
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. salça
su,tuz,kekik
HAZIRLANIŞI:
Önce sade bir pilav hazırlayalım. Başka bir tencerede küp doğranmış havuçları
ardından da bezelyeleri ekleyerek haşlayalım. Pilav piştikten sonra en son
sebzelerini ve ince kıyılmış dereotlarını ekleyelim. Diğer tarafta köfte için
gerekli olan malzemelerle köfteyi yoğurup misket şeklinde köfteler yapalım.
Köfteleri hafifçe unlayıp az yağda tavada yarı kıvamda kızartalım. Daha sonra
üzerine tereyağı ve salçayı ekleyip biraz su vererek pişirelim. Pilavı bir kalıp
yardımı ile servis tabağına alalım. Ortasına köfteleri doldurarak sıcak servis
yapalım.