Malzemeler:
1 Paket Makarna
2 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Sos için:
350-500 gr. kadar ıspanak
200 ml krema
200 gr beyaz peynir
1 Çorba kaşığı tereyağ
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Makarna tuzlu suda haşlayıp süzün ve tencereye alıp 2 kaşık yağ ile harmanlayıp güzelce yağlayın.Diğer tarafta ince doğranmış yıkanıp süzdürülmüş ıspanak ve sarımsak1 kaşık tereyağ ile 5 dakika kadar kavurun ve pişmeye başlayınca tuzu ve beyazpeyniri ilave edip peynir eriyene kadar karıştırın krema ilave edin bir iki dakika daha karıştırıp karabiberi katın ve sosu hazır hale getirin. Servis tabaklarına makarnanı üzerine dökülerek servis yapın.