Malzemeler(4 kişilik) Hamuru için: 3 su bardağı un 1 adet yumurta 1 kahve fincanı su 1 cay kaşığı tuz İçi için: 250-300 gr kıyma 1 adet ince kıyılmış soğan 4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmiş tuz, karabiber Üzeri için: 1/2 kg yogurt 5 yemek kaşığı sıvıyağ (ya da tereyağı) 1 çay kaşığıi pul biber 1 çay kaşığı nane Sarımsak Haşlamak icin: 8 bardak su, 2 çay kaşığı tuz Yapılışı:1) Tencereye un elenir, ortasi açılır, kalan malzemeler eklenir. Sıkıca bir hamur elde edilir. Yumuşak olursa kolay açamazsınız. Üstü kapalı olarak 20-30 dakika dinlenmeye bırakılır. 2) Kıymaya ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yoğurulur. 3) Hamur 3 parçaya ayrılır, unlanarak çok ince olmayacak şekilde açılır. 1.5 cm kalınlığında şeritler kesilir, sonra onlardan da 1.5 cm genişliğinde kare parçalar elde edilir. (daha küçük isterseniz o da yapılabilir). 4) Her birine yeterince iç malzemeden koyulup istenen şekillerde kapatılır. 5) 8 bardak su tencerede kaynatılırr, 2 çay kaşığı tuz atılırr. Mantılar suya bırakılır ve 10 dakika haşlanır. 6) Tavaya yağ konulur, eritilir. Yağ eridikten sonra nane ve pul biber ilave edilir. 7) Servis tabağına önce mantılar, üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste de yağ gezdirilir. Afiyet olsun
Malzemeler(4 kişilik)
Hamuru için: 3 su bardağı un 1 adet yumurta 1 kahve fincanı su 1 cay kaşığı tuz
İçi için: 250-300 gr kıyma 1 adet ince kıyılmış soğan 4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmiş tuz, karabiber Üzeri için: 1/2 kg yogurt 5 yemek kaşığı sıvıyağ (ya da tereyağı) 1 çay kaşığıi pul biber 1 çay kaşığı nane Sarımsak Haşlamak icin: 8 bardak su, 2 çay kaşığı tuz Yapılışı:1) Tencereye un elenir, ortasi açılır, kalan malzemeler eklenir. Sıkıca bir hamur elde edilir. Yumuşak olursa kolay açamazsınız. Üstü kapalı olarak 20-30 dakika dinlenmeye bırakılır. 2) Kıymaya ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yoğurulur. 3) Hamur 3 parçaya ayrılır, unlanarak çok ince olmayacak şekilde açılır. 1.5 cm kalınlığında şeritler kesilir, sonra onlardan da 1.5 cm genişliğinde kare parçalar elde edilir. (daha küçük isterseniz o da yapılabilir). 4) Her birine yeterince iç malzemeden koyulup istenen şekillerde kapatılır. 5) 8 bardak su tencerede kaynatılırr, 2 çay kaşığı tuz atılırr. Mantılar suya bırakılır ve 10 dakika haşlanır. 6) Tavaya yağ konulur, eritilir. Yağ eridikten sonra nane ve pul biber ilave edilir. 7) Servis tabağına önce mantılar, üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste de yağ gezdirilir. Afiyet olsun