tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Köfteler-Kebaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Köfteler-Kebaplar Köfte yemeklerinin tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tepsi Oruğu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1323

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 09:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tepsi Oruğu

Tepsi Oruğu

Malzemeler:

1 kg köftelik bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
bulguru ıslatmak için yeteri kadar su
500 gr siyah et (2 kere çekilmiş kıyma)
3/4 su bardağı un


İç harç malzemesi:
kıyma
soğan
maydanoz
tuz
karabiber
1 bardak zeytinyağı


Yapılışı: 200 derecede boş fırın ısıtılır. Fırın tepsisine 1kg bulgur, 2 çorba kaşığı isteğe göre biber ya da domates salçası, 2 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek yoğrulmaya başlanır. Bulgurun yumuşaması için ara ara suyla ıslatılır. Kulak memesi kıvamına gelen bulgura siyah et (makinede 2 kere çekilmiş) eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Et bulgura iyice karıştıktan sonra ¾ su bardağı un ilave edilir ve yoğrulmaya devam edilir. Dolgun ve kulak memesi kıvamına gelen bulgurun yarısı yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Boş olan fırın 200 derecede ısınmaya bırakılır. İç harç için 150gr. kıyma yağsız tavada kısık ocak ateşinde kavrulur ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen sıvı ayçiçeği veya fındık yağı) ilave edilir, ince ince doğranmış soğan ve tuz da eklenerek kısık ateşte harç karıştırılmaya devam edilir. Kavrulan kıymaya yarım demet maydanoz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenerek kısık ateşten iç harç alınır. Hazırlanan iç malzeme üstüne dökülür. Kalan et ile yoğrulmuş bulgur iç harcın üstüne kapatılır ve el yardımı ile iyice bastırılır. Oruk fırına verilmeden baklava şeklinde kesilir, her baklava diliminin üzerine bıçak yardımı ile küçük kesikler atılır üzerine bir bardak zeytinyağı gezdirilerek fırına verilir. Fırının derecesi 160 dereceye ayarlanarak 30–40 dk pişirilir. Orak ortalama birer dilimden 25 kişiliktir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
orugu, tepsi, tepsi oruğu, tepsi oruğu nasıl yapılır, tepsi oruğu tarifi, tepsi oruğu yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fırında Tepsi Kebabı - Fırında Tepsi Kebabı Tarifi - Fırında Tepsi Kebabı Yapılışı Okyanus Köfteler-Kebaplar 0 12.07.13 02:20
Rüyada Sini ve Tepsi Görmek - Rüyada Sini ve Tepsi Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sini Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 22.12.12 00:59
Rüyada Tepsi Görmek - Rüyada Tepsi Açıklaması ve Yorumu - Tepsi Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.08.12 21:46
Boncukla Yapılmış Tepsi Örtüsü Örneği-Tepsi Örtüsü Modeli-Yeni Berfin Tepsi Örtüsü Modelleri 1 18.04.10 13:06
Tepsi Örtüsüleri-Tepsi Örtüsü Danteli ASYA Tepsi Örtüsü Modelleri 0 03.06.09 06:22


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:30 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2