tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Köfteler-Kebaplar
Tepsi Oruğu
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Köfteler-Kebaplar
Köfte yemeklerinin tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tepsi Oruğu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1323
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:31
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Tepsi Oruğu
Tepsi Oruğu
Malzemeler:
1 kg köftelik bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
bulguru ıslatmak için yeteri kadar su
500 gr siyah et (2 kere çekilmiş kıyma)
3/4 su bardağı un
İç harç malzemesi:
kıyma
soğan
maydanoz
tuz
karabiber
1 bardak zeytinyağı
Yapılışı: 200 derecede boş fırın ısıtılır. Fırın tepsisine 1kg bulgur, 2 çorba kaşığı isteğe göre biber ya da domates salçası, 2 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek yoğrulmaya başlanır. Bulgurun yumuşaması için ara ara suyla ıslatılır. Kulak memesi kıvamına gelen bulgura siyah et (makinede 2 kere çekilmiş) eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Et bulgura iyice karıştıktan sonra ¾ su bardağı un ilave edilir ve yoğrulmaya devam edilir. Dolgun ve kulak memesi kıvamına gelen bulgurun yarısı yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Boş olan fırın 200 derecede ısınmaya bırakılır. İç harç için 150gr. kıyma yağsız tavada kısık ocak ateşinde kavrulur ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen sıvı ayçiçeği veya fındık yağı) ilave edilir, ince ince doğranmış soğan ve tuz da eklenerek kısık ateşte harç karıştırılmaya devam edilir. Kavrulan kıymaya yarım demet maydanoz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenerek kısık ateşten iç harç alınır. Hazırlanan iç malzeme üstüne dökülür. Kalan et ile yoğrulmuş bulgur iç harcın üstüne kapatılır ve el yardımı ile iyice bastırılır. Oruk fırına verilmeden baklava şeklinde kesilir, her baklava diliminin üzerine bıçak yardımı ile küçük kesikler atılır üzerine bir bardak zeytinyağı gezdirilerek fırına verilir. Fırının derecesi 160 dereceye ayarlanarak 30–40 dk pişirilir. Orak ortalama birer dilimden 25 kişiliktir.
Tags
orugu
,
tepsi
,
tepsi oruğu
,
tepsi oruğu nasıl yapılır
,
tepsi oruğu tarifi
,
tepsi oruğu yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Fırında Tepsi Kebabı - Fırında Tepsi Kebabı Tarifi - Fırında Tepsi Kebabı Yapılışı
Okyanus
Köfteler-Kebaplar
0
12.07.13
02:20
Rüyada Sini ve Tepsi Görmek - Rüyada Sini ve Tepsi Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sini
Tarot
N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
22.12.12
00:59
Rüyada Tepsi Görmek - Rüyada Tepsi Açıklaması ve Yorumu - Tepsi Rüya Tabiri
Tarot
T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
18.08.12
21:46
Boncukla Yapılmış Tepsi Örtüsü Örneği-Tepsi Örtüsü Modeli-Yeni
Berfin
Tepsi Örtüsü Modelleri
1
18.04.10
13:06
Tepsi Örtüsüleri-Tepsi Örtüsü Danteli
ASYA
Tepsi Örtüsü Modelleri
0
03.06.09
06:22
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
19:30
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread