Sepet Köfte Tarifi Sepet Köfte Tarifi • 500 gr kıyma • 1 baş soğan • 1 yumurta • Bayat ekmek • 1 kg patates • 2 kaşık salça • 2 kaşık pirinç unu • 2 kaşık tereyağı veya sıvıyağ • Tuz, kırmızıbiber 1- Kıymaya, rendelenmiş soğan, tuz, bayat ekmek, yumurta, kırmızıbiber ve pirinç unu konup macun gibi oluncaya kadar yoğrulur. 2- Ayrı bir yerde 1 kilo patates haşlanıp kabuklan soyulur. Rendelenip, yağ ve tuz ilave edilerek kavrulur. Patatesler ezilerek püre haline getirilmelidir. 3- Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp toparlak hale getirilir. 4- İki parmağı köftenin tam ortasına koyarak içli köfte gibi oyulur. Bir su bardağı genişliğinde, yüksekliği ise su bardağının yarısı kadar hazırlanır. 5- Püre köftelerin içine eşit miktarda doldurulur. Yağlanmış küçük bir tepsiye dizilir. 6- Kalem inceliğinde köfteler hazırlayıp pürenin üstüne yerleştirerek sepet modeli verilip, kızgın fırına verilir. 7- Yarı pişmişken üstüne salçalı su sürülür. Tekrar fırına verip pişirilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |