Rulo Köfte Tarifi Rulo Köfte Tarifi • 750 gr kıyma • 2-3 dilim bayat ekmek içi • 1 havuç • 4 yumurta • 1 baş soğan • 1 su bardağı iç bezelye • 2 çorba kaşığı pirinç unu • Tuz, karabiber 1- Soğan soyulup rendelenir. Kıymaya rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi konur. Pirinç unu, yumurta, tuz, karabiber katılıp et macun gibi oluncaya kadar yoğrulur. 2- Alüminyum folyo kağıdının üzerine kıyma dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Havuç fındık büyüklüğünde parçalara bölünür. 3- Bezelye ve havuç bir kapta su ile birlikte haşlanır. Havuçlar yumuşayınca ateşten alınıp suyu süzdürülür. Yumurtalar da ayrı bir kapta haşlanır ve kabukları soyulur (katı şekilde haşlanması gerekir). 4- Hazırlanmış olan dikdörtgen kıymaya haşlanmış bezelye ve havuçlar bir sıra dizilir. Havuçların üzerine sırayla haşlanmış yumurtalar yerleştirilir. Köftenin baş kısmından tutularak dikkatli bir şekilde rulo haline getirilir. 5- Rulo köfteler alüminyum kağıda sıkıca sarılır. Kenarları sıkıştırılır. Bir fırın tepsisine yerleştirilip, kızgın fırına verilir. 6- İyice pişince fırından alınıp, dikkatlice kağıdından sıyrılır. Dilimlere bölünüp, yanında patates püresi ile servis yapılır. 7- Arzu edilirse 1 kaşık salça 1 su bardağı suda ezilir. Köfte tencereye yerleştirilip üzerine bu sos dökülür. Kısık ateşte arada bir çevrile çevrile pişirilir. Not: Bu köfte yağsız kıymadan yapılıp kağıda sarmak yerine koyun gömleğine sıkıca sarılır. Kalın yorgan ipliğiyle rosto gibi bağlanıp, pi şirilirse daha lezzetli olur. 5- 1 fincan kırık pirinç bir miktar su ile cezvede haşlanıp, suyu süzdürülüp köftede pirinç unu yerine kullanılırsa daha güzel sonuç elde edilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |