tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > Kalp Damar Hastalıkları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kalp Damar Hastalıkları Kalp damar hastalıkları tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kalp Kapakçığı Hastalıkları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
907

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.12.09, 16:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Kalp Kapakçığı Hastalıkları

Kalp Kapakçığı Hastalıkları

Valf bozuklukları doğuştan veya daha sonra ortaya çıkabilirler. Bu bozukluklara yol açabilecek en yaygın hastalık, çocukluk veya gençlikte geçirilen kalp romatizmasıdır. Gelişmiş ülkelerde şimdi azalmış olan hastalık, eskiden oldukça yaygındı. Günümüzde de başta Ortadoğu ve Asya ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinde hâlâ görülmektedir. Bazı durumlarda aylar süren kalp ve eklemlerde yüksek ateşin getirdiği ağrı ve çoğu kez kaşıntı da yapan bu hastalık, ileride kalp kapakçıklarında yıllar geçtikçe artan önemli bozukluklara neden olabilir.

En çok etkilenen valflar, kalbin sol tarafında olan aortik valf ile mitral valftır Genellikle valflar daralır ve aynı zamanda sızıntı yapabilirler. Bunun sonucunda kalp kası, daralan yerden kanı pompalamak için daha çok çalışmak veya sızıntı nedeniyle artan kan hacmini yüklenmek zorunda kalır. Bu durumda kalbin büyümesi şaşılacak bir şey değildir. Bildiğiniz gibi kalbin kapasitesi çok geniştir. Hareket halinde olan bir insandaki kalp normalde dinlenme durumunda olan birinden dört veya beş kat fazla kanı pompalayabilir. Bunun içindir ki, normal olmayan bir kalp,artan yükünü birçok yıl taşıyabilir. Kalbin bu ağır yükü kaldırmasına yardımcı olacak ve iyi çalışmasını sağlayacak çeşitli ilaçlar vardır. Gene de zaman içinde bu mekanik bozukluğa mekanik bir çözüm, yani kapakçığı onarmak veya yenilemek için ameliyat gerekebilir.

Son yirmi yıl içinde kalp romatizması sonucu bozulmuş olan kapakçıkları onarmak veya değiştirmek için çeşitli kalp ameliyatı yöntemleri geliştirildi. Sonuç olarak, başka hiçbir yöntemle tedavi edilemeyençok hasta, daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmişlerdir.

Kalp romatizması azaldıkça, bu ameliyatlara da gereksinim azaldı Gene de ameliyat gerektirebilen başka valf sorunları, özellikle mitral valf bozuklukları vardır. Koroner atardamar bozuklukları ve yozlaşmaya neden olan süreçlerde kapakçıkların kan sızdırmasına neden olabilirler. Onun içindir ki, kapakçık ameliyatlarının sayısı azalmış olmasına karşın, bu yönteme olan gereksinme henüz ortadan kalkmış değildir.
Bazı daralmış valfları,özellikle mitral ve pulmoner valf lan,kalbi açmak gerektirmeyen basit bir ameliyatla normal çalışma düzeyine ulaştırmak olasıdır. Bozukluğun nedeni belirsiz ise veya bir valf değiştirmek söz konusuysa, kalbin inceleme veya değiştirme işlemi için açılması gerekmektedir.

Normallerinin tersine anormal valflarda iltihaplanma olasılığı vardır. Valftaki bozukluk önemsiz olsa bile bu olasılık söz konusudur. Kana ameliyat veya diş tedavisi sırasında karışan bakteriler kanın akışıyla valfa gelirler. Genelde sağlıklı bir bünyede kana karışan bakteriler, kısa sürede vücudun doğal korunma sistemince yok edilirlerse de normal olmayan bir valfa yerleşen bakterilerin zararsız hale getirilebilmesi çok zor olabilir. Bunun içindirki, valflarında bozukluk olan kişilerin iltihaba yol açabilecek herhangi bir olaydan hemen önce ve olaydan birkaç gün sonra antibiyotik almaları gerekir. Bu durum en basit diş tedavilerinden olan temizleme için bile söz konusudur. Valf ameliyatından sonra da, valfın çalışması normale dönmüş bile olsa aynı özen gösterilmelidir. Bu durumlarda önlem almak,tedaviden daha iyi sonuç verir İltihap yerleştikten sonra teşhisi çok güç olabildiği gibi, tedavi edildikten sonra bile kapakçığın ciddi biçimde bozulmuş olduğunun görülmesi olasıdır. Sonuç olarak unutulmamalıdır ki, kapakçık ameliyatından sonra kalp ve kapakçığın çalışması normale dönmüş olsa da, kapakçığa hâlâ bozuk gözüyle bakılmalıdır. Böyle bir ameliyat geçirmiş olan hastaların, çok sık olmasa bile bir kardiyoloji kliniğinde düzenli kontroller yaptırması gerekir.

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hastaliklari, kalp, kapakcigi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Konjonktiva ve Kornea Hastalıkları-Göz Hastalıkları Fenci Göz Hastalıkları 0 08.12.09 14:23
Korener Kalp Hastalıkları Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 06.12.09 21:11
Çocuklarda Kalp Hastalıkları Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 05.12.09 23:08
Kalp Durması-Kalp Durmasında Yapılması gerekenler-Kalp Masajı Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 05.12.09 22:51
Kalp Damar Hastalıkları Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 02.12.09 15:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:59 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2