tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > Kalp Damar Hastalıkları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kalp Damar Hastalıkları Kalp damar hastalıkları tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çocuklarda Kalp Hastalıkları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1122

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.12.09, 23:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Çocuklarda Kalp Hastalıkları

Çocuklarda Kalp Hastalıkları

KALP HASTALIKLARI SADECE YETİŞKİNLERİ DEĞİL ÇOCUKLARIDA TEHDİT EDİYOR. ÇOCUKLUK ÇAĞINDA EN ÇOK GÖRÜLEN DOĞUMSAL HASTALIKLARIN BAŞINDA KALP RAHATSIZLIKLARI GELİYOR. ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN KALP HASTALIKLARI DOĞUMSAL VE SONRADAN KAZANILAN KALP HASTALIKLARI OLARAK İKİ ANA BAŞLIK ALTINDA TOPLANIYOR.

Doğumsal kalp hastalıkları isminden de anlaşılacağı gibi çocuğun doğumla birlikte olan rahatsızlıklarıdır. Sonradan olanlar genelde herhangi bir enfeksiyonla karşılasılması durumunda yetişkinlerde de gelişebilir. Kalp kapaklarının hastalanması, kalp kasının hastalanması, kalbi besleyen koroner damarların hastalanması gibi nedenlerle nadir de olsa çocuklarda da görebileceğimiz hastalıklardır.

CİDDİ DOĞUMSAL KALP HASTALIKLARININ TEŞHİSİ GENELLİKLE BEBEKLİK DÖNEMİNDE KONULUR SIKÇA SORULAN SORULARDAN BİRİSİ DE ANNE KARNINDA KALP HASTALIĞININ TESPİT EDİLMESİNİN MÜMKÜN OLUP OLMADIĞI.

Bu günümüzde mümkün, anne karnında yapılacak olan üçüncü düzey ultrasonlarda genellikle kalpte bir problem olabileceğine dair bir şüphe uyandığında bu işte tecrübeli prelatologların veya çocuk kardiyologlarının denetiminde özellikle anne karnındaki bebeğin kalbinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve önemli bir rahatsızlık olup olmadığının belirlenmesi mümkündür. Bunun sonucunda tedavi etmemiz mümkün mü; bu aşamada mümkün değil, ancak böyle bir problem olduğunu biliyoruz ve bazen tedavisi mümkün olmayan veya çok çok zor olan bazı kalphastalıklarında hamileliğin devam etmemesini aileye önerebiliyoruz. Bunu dışında bazı kalp hastalıkları var ki doğduğu zaman hemen müdahale edilmesi gerekebilecek, acil hastalıklar, bunların da önceden biliniyor olması çocuk doğduğunda kötü bir durumla karşılasılmaması açısından önem arz eder.

NEDENLERİ TAM OLARAK BİLİNMEMEKLE BİRLİKTE BAZI FAKTÖRLER KALP HASTALIĞI RİSKİNİ ARTTIRIYOR. ÜLKEMİZDE AKRABA EVLİLİĞİNİN VE ENFEKSİYONLARA YAKALANMA RİSKİNİN DAHA FAZLA OLMASI NEDENİYLE BU BOZUKLUKLAR DAHA SIK GÖRÜLÜYOR.

Kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğunda aslında tam olarak bir sebep ortaya koyamıyoruz. Multifaktöriyal diyoruz bunlara, yani bir çok faktörün bir araya gelip etkilediği bir durum var. Birçok faktor içerisinde en çok önem kazanalar günümüzde genetik ve çevresel faktörler. Genetik faktör dediğimizde genlerle ilgili, belirli kalp hastalıklarını yapan belirli genlerin olduğu düşünülüyor. Yıllar içerisinde genetik bilimi ilerledikçe muhtemelen bütün hastalıkların genlerle ilgisi ortaya çıkacak. Bunun dışında dışarıdan etkilenen faktörler, bebeğin kalbinin oluşumunun tamamlandığı 7haftasına kadar annenin radyasyona maruz kalması, belirli ilaçlara veya basit bir gripal enfeksiyon geçirmesi çocuğun oluşumu sırasında belirli genlerde bozukluk yaparak anormal bir kalp oluşmasına neden olabilir. Ama dediğim gibi tek bir nedene bağlamak mümkün değil. Alkolün, sigaranın aşırı alınması belirli bir döneme rast geldiğinde bebeğin kalbi ile oluşumu bozabiliyor, böyle bir ihtimal var.

ÇOCUK VE GENÇLERDE GÖRÜLEN KALP HASTALIKLARINI ANCAK ÇOCUK KARDİYOLOJİ UZMANLARI TAM OLARAK TANIYABİLİR. ÇOCUK VE 18 YAŞ ALTI GENÇLERDE KALP HASTALIKLARINDA DOĞRU TANI VE TEDAVİ İÇİN HASTANIN ÇOCUK KARDİYOLOJİ UZMANINCA GÖRÜLMESİ ŞARTTIR.

Hastalıklar çok çeşitli olduğu için belirtileri de çok çeşitlidir. Bazı kalp hastalıkları vardır ki kendini morarma ile belli edebilir, bazıları çok sık ve zor nefes alma, kilo alamama, gelişememe, sıksık hastalanma gibi bulgular gösterebilir. Bazı kalp hastalıkları da kendini özellikle yeni doğan döneminde belli ederler, çok ağır giden kalp hastalılarıdır bunlar çocuğun aniden şoka girmesi ile çok ağır bir tabloyla karşımıza gelebilir. Başka bir grup kalp hastalıkları da vardır ki dışarıdan baktığınızda hiçbir belirtisi olmayabilir, tesadüfen yapılan bazı testler sonucunda ortaya çıkabilir. Her kalp hastalığı aynı belirtileri verir ya da her kalp hastalığı belirti verecektir diye bir kural yoktur Çok değişik belirtilerle karşımıza çıkabilir.

ÇOCUKLARDA KALP HASTALIĞI GÖRÜLME ORANI HER 1000 DOĞUMDA 1’DİR ANCAK TEŞHİS VE TEDAVİDEKİ ÖNEMLİ GELİŞMELER ÇOCUKLARIN KALP HASTALIKLARINI YENMESİNDE BÜYÜK ROL OYNUYOR VE ÇOCUKLUK ÇAĞI KALP HASTALIKLARINDA YÜZDE DOKSANDAN FAZLA BAŞARI SAĞLANIYOR.

Bazı kalp hastalıkları yüzde yüz tedavi edilebiliyor ama bunu maalesef bütün kalp hastalıkları için söylememiz mümkün değil. Günümüzde büyük bir çoğunluğu tam olmasa bile tama yakın tedavi edilebilmekte Bundan 15-20 yıl once hiçbir müdahalede bulunamadığımız tamamen kendi kaderiyle başbaşa bıraktığımız çocukların yüzde seksenine doksanına bugün birşeyler yapılabilmekte. Bu hastaları bir kısmı tamamen normale döndürülmekte bir kısmı da tamamen normale dönmese bile hayatlarını daha kaliteli ve daha uzun yaşayabilmeleri için bazı yardımcı ameliyatlar yapılabilmekte. Bunun da avantajı nedir, dediğim gibi bundan yirmi yıl önce hiç yapamadığımız bazı hastalıkların tedavilerini bu gün yapabiliyoruz. Bu gün tedavisi olamayan bir hastalığı yirmi yıl daha fazla yaşatabilirsek ve bu kaliteli bir yaşamsa o zaman bu dönem içerisinde bizim ona tam tedavi bulma şansımız devam ediyor demektir.

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cocuklarda, hastaliklari, kalp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Çocuklarda Görülen Göz Hastalıkları Nelerdir? Fenci Göz Hastalıkları 0 22.12.09 16:17
Korener Kalp Hastalıkları Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 06.12.09 21:11
Kalp Kapakçığı Hastalıkları Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 06.12.09 16:28
Çocuklarda Kalp Hastalığı Riski Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 06.12.09 16:06
Kalp Damar Hastalıkları Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 02.12.09 15:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:20 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2