tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile Kadına ve erkege ait konular,evlilik sorunları,ilişkiler,tavsiyeler,kadın ve erkege ait her şeyin paylaşıldıgı kısım...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Utangaç Çocuklar Yetiştirmeyin
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
813

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.12.09, 23:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:37
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Utangaç Çocuklar Yetiştirmeyin

Utangaç Çocuklar Yetiştirmeyin

Çocuk Psikolojisi - Utangac Cocuklar - Cocuk Egitimi - Aile Ici Cocuk Egitimi - Icekapanik Cocuklar - Cocuklarda Utangaclik Sebebleri

Birçok anne-babanın sorunudur çocuğunun utangaç olması. Toplum içinde rahat davranabilmesi çevresindeki insanlara marifetlerini rahatça sergileyebilmesi konuşkan ve "bilmiş" bir çocuk olması için ellerinden geleni yapar anne-babalar.

Hangi tutumlar çocuğunuzu utangaç yapar?
Çocuğa baskı yapmak: En tipik anne-baba davranışıdır. Utanan çocuğa "Niye konuşmuyorsun?" "Selam versene!" "Cevap versene!" şeklinde zorlamak ve konuşturmaya çalışmak çocuğa bir nevi baskı uygulamaktır.
Çocuğa kızmak: Çocuğun utangaç olmasından bazı anne-babalar çok rahatsız olurlar ve bu rahatsızlığı da kızıp bağırarak ortaya koyarlar. "Yeter artık bıktım senin bu durumundan seninle bir daha bir yere gitmeyeceğim." demek aslında çocuğun bu davranışından en fazla onların utandığının göstergesidir.
Suçlayıcı ebeveyn olmak: Yine en sık rastlanan anne-baba davranışıdır. Çocuğu sürekli suçlayarak eleştirmek ve "Her zaman böyle yapıyorsun." "Sen hiç konuşmuyorsun." "Bak herkes sana bakıyor." "Ne kadar ayıp!" şeklinde sözler sarf etmek aslında durumu çözümlemekten son derece uzak yanlış davranışlardandır.
Alaycı davranmak: Çocuğun yaşadığı duygu ve kaygı durumuyla alay etmek ve onu özellikle başkalarının yanında hafife almak "Benim utangaç kızıma bakın yine mi utangaçlığın tuttu?" gibi söylemlerde bulunmak çocuğun durumunu daha da zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz.

Çocuğu ayıplamak ve utandırmak: Çocuğun utangaçlığını farklı ortamlarda gündeme getirerek onu utandırmak başkalarının yanında ayıplamak da bilinen hatalı davranışlardandır. "Bu kadar utangaç bir çocuk gördünüz mü bakın ağzını bile açıp konuşamıyor." "Herhalde konuşmayı bilmiyor dilini mi yuttun?" gibi konuşmalar hem ciddi kırıcı hem de olumsuz durumu pekiştirici yanlış konuşmalardır.
Çocuğu yargılamak: "Bir tek sen böylesin başkasının çocuğu bak nasıl konuşuyor." gibi yargılayıcı ve olumsuz içerikli konuşmalar da çocuktaki bu davranışı kalıcı hale getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Utangaç çocuğa nasıl davranmalı?
• Çocuğunuzun yeni ortamlara alışması için ona zaman tanıyın ve zorlayıcı olmayın. Çocuğun girdiği ortamın onun da hoşlanacağı bir ortam olmasına dikkat edin.
• Sosyal becerilerini geliştirmesi için ortam hazırlayın. Spor faaliyetlerine dans ya da müzik kurslarına tiyatro çalışmalarına yönlendirin. Özellikle ekip olarak yapacağı çalışmalar onun utangaçlığını yenmesi için bulunmaz fırsatlar sunar.
• Öz güvenini geliştirmeye yönelik pekiştirici davranışlarınızı öne çıkarın. Utangaç çocuklar kendileriyle ilgili olumsuz yargılara sahiptir. Bunu yenmenin yolu sosyal becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak bu yolla öz güvenini sağlamlaştırmaktır.
• Çocuğunuzun özelliklerini dikkate alarak onu bir birey olarak her yönüyle kabul edin. Bir bütün olarak değer verdiğinizi hissettirin.
• Çocuğunuzun içine kapandığını kendisini mutsuz hissettiğini fark ettiğinizde yardım almaktan çekinmeyin. Bazı sıkıntılar çok erken müdahale edildiğinde sorun halini almadan çözümlenebilirler.
• Anne-baba olarak çok üstüne düşmeyin ve olabildiğince rahat davranmaya çalışın. Durumu çok fazla önemsediğinizde çocuğunuz da kendisinde ciddi bir sorun olduğunu düşünecek ve utangaçlığı daha da pekişecektir.

Psikolog Serap Duygulu
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aile ici cocuk egitimi, cocuk egitimi, cocuk psikolojisi, cocuklar, cocuklarda utangaclik sebebleri, utangac, utangac cocuklar, utangaç çocuklar yetiştirmeyin, yetistirmeyin, yetiştirmeyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Çocuklar Görmek - Rüyada Çocuklar Görmek Açıklaması ve Yorumu - Çocuklar Rüya Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 07.03.13 00:07
Çocuklar ve Çizgi Filmler Okyanus Eğitici Konular ve Programlar 0 01.02.10 09:19
Utangaç Avukat ASYA Karikatür 1 17.08.09 20:34
Çocuklar ve Ramazan ÇisiL Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı 0 02.08.09 06:32
Utangaç-Kıraç Sude Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 07.06.09 16:31


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2